Οκτ 12
11

European School Radio – μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  2012-2013
Το European School Radio, το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο,  το οποίο φιλοξενείται ως υπηρεσία ραδιοφώνου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) www.sch.gr και ακούγεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας στις υπηρεσίες βίντεο, Εκπαιδευτικά Κανάλια

http://vod.sch.gr/video/iptv/1274

, ξεκινά δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά με νέο πρόγραμμα και παλιούς και νέους συνεργάτες.

Στις 15 Οκτωβρίου 2012 στις 7 το απόγευμα, συντονιστείτε στην διαδικτυακή “συχνότητα” του European School Radio

http://esradio.mysch.gr

, για την επίσημη ζωντανή πρεμιέρα και γίνετε μέλη της μεγάλης ραδιοφωνικής μας παρέας.

Συμμετέχετε και εσείς σε ένα διαφορετικό μέσο έκφρασης δημιουργίας και επικοινωνίας.

Δηλώστε συμμετοχή στη ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του European School Radio και βρείτε εκεί πληροφορίες και οδηγίες.

Το European School Radio

http://esradio.mysch.gr

, το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο, η πρωτότυπη δράση που αγκαλιάστηκε από 80 σχολεία όλης της Ελλάδας, επικύρωσε την πιλοτική του λειτουργία με τον πιο δημιουργικό τρόπο, 320 ηχογραφημένες εκπομπές και ζωντανές μεταδόσεις από το 4ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής και το φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων και συμμετοχή στην οργάνωση της καμπάνιας – διαγωνισμού κοινωνικής ευθύνης «Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ» ενάντια στη βία στα γήπεδα μαζί με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση.

Το European School Radio (

http://esradio.mysch.gr

), το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο, εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και τις επικοινωνεί με το σήμερα.

Στο μαθητικό ραδιόφωνο ακούγονται μουσικές επιλογές των μαθητών όλων των συμμετεχόντων σχολείων 24 ώρες και 7 ημέρες και  περιλαμβάνει παραγωγές των μαθητών σε θεματολογία επιλογής τους (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αθλητικά, τεχνολογία κλπ). To European School Radio συνεργάζεται με φορείς και μεταδίδει κοινωνικά μηνύματα.

Την ευθύνη για την ποιότητα και το περιεχόμενο των εκπομπών έχει η συντονιστική ομάδα του ραδιοφώνου που αποτελείται από μαθητές, καθηγητές και διευθυντές των συμμετεχόντων σχολείων και υπακούει σε καταστατικές διατάξεις οι οποίες συνάδουν με τη φιλοσοφία του Μαθητικού Ραδιοφώνου λειτουργία του European School Radio στηρίζεται στην εθελοντική εργασία τόσο των συντονιστών όσο και των υπόλοιπων συμμετεχόντων Το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Καμπάνη Κιλκίς είναι το συντονιστικό σχολείο.
Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο –  European School Radio φιλοδοξεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και να προβάλλει τη δημιουργικότητα και το δυναμικό της.
Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο φιλοδοξεί να αναδείξει την κρυμμένη πλευρά του σχολείου και να ασκήσει τα μέλη του στη συμμετοχική διαδικασία.

Τα σχολεία μπορούν να συμμετέχουν με ραδιοφωνικές ομάδες αξιοποιώντας τα προγράμματα  σχολικών δραστηριοτήτων (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας) και να δημιουργήσουν ανάλογες εκπομπές είτε τις ερευνητικές εργασίες στο Λύκειο (project) με ανάλογο περιεχόμενο και να προβάλουν το έργο της σχολικής κοινότητας.
Μαθήτριες και μαθητές που ασχολούνται με το διαδικτυακό ραδιόφωνο μπορούν να συμμετέχουν είτε μέσω των σχολείων είτε μεμονωμένα. Ήδη προετοιμάζεται ένα συντονιστικό σχήμα για τους μαθητές.

Επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση esradio@sch.grΑφήστε μια απάντηση