18ος Λαϊκός Δρόμος Υγείας 2019

Το φεγγάρι άλλοτε σταθμός, άλλοτε πάλι ταξιδιάρικο, είτε ηχηρό είτε σιωπηλό και άγρυπνο, μας έχει κάνει όλους να στρέψουμε το βλέμμα προς αυτό.

Έτσι λοιπόν με πρωτοβουλία του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του, της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Λιανού Ελένης και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ολυμπισμού (6η Απριλίου) και  την Παγκόσμια ημέρα Υγείας (7ηΑπριλίου), διοργανώνουν τον «18° Λαϊκό Δρόμο Υγείας 2019».

Το περπάτημα αποτελεί τον πλέον φυσικό και οικονομικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Γι’ αυτό ο Λαϊκός αυτός Δρόμος δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, γιατί περπατώντας όλοι και όλες θα δημιουργήσουμε αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Θα αυξήσουμε την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό μας, ώστε να μειωθούν τα επίπεδα του άγχους, του θυμού και της κόπωσης. Θα επιδιώξουμε τη συμφιλίωση, τη γαλήνη και θα προωθήσουμε την ισότητα στην κοινωνία προσφέροντας ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ο Δρόμος θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 08:00 μ.μ. στην Παλαιόχωρα κάτω από το φως του φεγγαριού, με αφετηρία και τερματισμό την Πολιτιστική Αίθουσα Παλαιόχωρας.

Κατά τη διάρκεια του περπατήματος θα δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να διαλογιστεί και να επαναπροσδιορίσει πολλά πράγματα και καταστάσεις γύρω του καθώς και τη σχέση του με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Οι διοργανωτές/τριες  έχουν πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του Δρόμου.

Τιμούμε την Υγεία περπατώντας στην Παλαιόχωρα!

Με εκτίμηση

Η Καθηγήτρια Φυσικής  Αγωγής

Λιανού Ελένη

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση