Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, στις 9.00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κιλελέρ, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

 

Οι μαθητές που εργάστηκαν για τη γιορτή:

Στέλιος Λύτρας

Μπουγαλη Κατερίνα

Καλτσογιαννη Μαρίζα

Κοντογιάννη Μαρία

Τσιπλακουλη Ελένη

Καραλαριωτη Μαρίλη

Παπαβασιλείου Νίκος

Βουτσελας Κωνσταντίνος

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Θεοδώρου Βάσω, Βαδόλα Γιώτα

 

Ο μαθητής Χονδρονάσιος Κωνσταντίνος ήταν υπεύθυνος χειρισμού υπολογιστή

Η μαθήτρια Σκουτέλη Αθηνά κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση

«Προωθούμε σωστή οδική συμπεριφορά, επενδύουμε στην οδική ασφάλεια».

 

 

Στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια «Προωθούμε Σωστή Οδική Συμπεριφορά – Επενδύουμε στην Οδική Ασφάλεια», στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές του λυκείου μας, την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019.

Συμβουλές, πληροφορίες, βιωματική γνώση για την οδική ασφάλεια και εκπαίδευση με χρήση του εξοπλισμού προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ. Μία δράση που υλοποιείται από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης Ν. Λάρισας.

Κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να βιώσει την επικινδυνότητα, να οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ, να αντιληφθεί το αίσθημα του κινδύνου και τη σημαντικότητα της ζώνης κατά τη διάρκεια ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), καθώς και να πάρει μέρος σε πολλές διαφορετικές συνθήκες προσομοίωσης της οδήγησης με τη βοήθεια του ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση).

Επιμορφωτική συνάντηση για φιλολόγους

Επιμορφωτική συνάντηση για φιλολόγους που διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη, 16-10-2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Νίκαιας, με την καθοδήγηση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, Ιουλίας Κανδήλα και Μάτου Αναστασιο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Αζέλης Νικηφόρος, ο οποίος πρότεινε τρόπους αξιοποίησης των ιστορικών πηγών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι συνάδελφοι Φιλόλογοι για τον τρόπο αξιοποίησης των ιστορικών πηγών, σύμφωνα με το νέο τρόπο διδασκαλίας που προτείνεται από το ΥΠΕΘ, αλλά και να εφαρμόσουν σε εργαστήρια, παραδείγματα ανάλυσης πηγών (κείμενα – φωτογραφίες – πίνακας).