ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ

Το ιστολόγιο του σχολείου μας

cropped gelneapol 2

“Schools go green and digital – and Erasmus+ supports teaching excellence!”

 

European conference “Schools go green and digital – and Erasmus+ supports teaching excellence!”, Bonn (Germany) 3-5 May 2023

Ευρωπαϊκό συνέδριο

«Τα σχολεία γίνονται πράσινα και ψηφιακά – και το Erasmus+ υποστηρίζει τη διδασκαλία της αριστείας!» – αυτός είναι ο τίτλος του συνεδρίου που διοργάνωσε η Γερμανική Εθνική Υπηρεσία Erasmus+ School Education στη Βόννη από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2023 με περίπου 190 συμμετέχοντες από τη Γερμανία και πολλές χώρες του προγράμματος Erasmus.

Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από έργα Erasmus+ και επιπλέον, το συνέδριο πρόσφερε μια πλατφόρμα για δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων και διαμόρφωση μελλοντικών σχεδίων έργων.

Στο συνέδριο συμμετείχε από το σχολείο μας η εκπαιδευτικός κ. Βαρβάρα Κρανιδιώτη.

Φωτογραφίες από ©PAD/Marcus Gloger.

ph2 ph1

Το πείραμα του Ερατοσθένη

Το πείραμα του Ερατοσθένη, για τον υπολογισμό της Περιφέρειας της Γης από τους μαθητές του ΓΕΛ Νεάπολης Λακωνίας!!
Οι μαθητές του σχολείου μας, σαν άλλοι “Ερατοσθένηδες” επανέλαβαν το πείραμα σήμερα, δεδομένης της εαρινής ισημερίας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που διεξήχθη 2258 χρόνια πριν..
Διαπίστωσαν λοιπόν στην πράξη, πως μια ιδέα και ένα περίεργο μυαλό είναι ικανά εργαλεία, για να μπορέσει κάποιος να αλλάξει τον κόσμο..!!
Επιστάτου Αγγελική – ΠΕ04.01
erat3 erat2 erat1erat4

14 Μαρτίου παγκόσμια ημέρα του αριθμού π

Η Ημέρα του πι γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου (3/14 με τον αμερικανικό τρόπο γραφής των ημερομηνιών), επειδή τα 3, 1 και 4 είναι τα πρώτα τρία ψηφία του αριθμού πι (π = 3,14159…).
Στο ΓΕΛ Νεάπολης, έγινε σχετικό αφιέρωμα στον αριθμό π και τα παιδιά του τμήματος Μαθηματικών της Γ Λυκείου είχαν την πρωτοβουλία να σχηματίσουν τον αριθμό π στο προαύλιο.
Κρανιδιώτη Βαρβάρα – ΠΕ03
siteP

7/2/23, ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023. Το ΓΕΛ Νεάπολης ήταν υποστηρικτής!

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, το ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ όπως και πολλά ακόμη σχολεία στην Ελλάδα και  χιλιάδες άνθρωποι σε όλο το κόσμο ενώνονται για να αφυπνίστουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το ΙΤΕ.

Κορδούλη Τέρη ΠΕ86

SafeInternet

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση