Ανακυκλώνουμε με το ΕΕΕΕΚ Λήμνου

Μία δραστηριότητα που συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθησία και το ενδιαφέρον για θέματα κοινωνικού αποκλεισμού πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, που συμμετέχουν στην Ερευνητική Εργασία “Ενεργοί Πολίτες”.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2014 υποδέχτηκαν στο χώρο του σχολείου τους μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λήμνου και κατασκεύασαν από κοινού χριστουγεννιάτικα στολίδια από πλαστικά μπουκάλια. Σκοπός της δράσης ήταν η προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, η γνωριμία με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και η άρση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το αποτέλεσμα αλλά και για τη διαδικασία της δράσης, γιατί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και να συνεργαστούν μαζί τους και έτσι να διαπιστώσουν πως είμαστε πραγματικά

Ολοι Διαφορετικοί και Όλοι Ίσοι! ανακύκλωση με εεεεκ (2)ανακύκλωση με εεεεκ (4)ανακύκλωση με εεεεκ (5)ανακύκλωση με εεεεκ (3)ανακύκλωση με εεεεκ (1)ανακύκλωση με εεεεκ (10)ανακύκλωση με εεεεκ (9)ανακύκλωση με εεεεκ (11)

 

Κατηγορίες: Διδακτικές Επισκέψεις, Εκδηλώσεις-Δράσεις, Ερευνητικές Εργασίες. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.