Ένα διαφορετικό Μάθημα: Εικονικό Δημοτικό Συμβούλιο

 

Εικονικό Δημοτικό Συμβούλιο

Εικονικό Δημοτικό Συμβούλιο

Στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Λήμνου

Στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Λήμνου

Ένα μάθημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013.

Επισκέφθηκαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου και συμμετείχαν σε Εικονικό Δημοτικό Συμβούλιο, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος “Πολιτική και Δίκαιο” από την καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου κ. Φωτεινή Κυριλλίδου, που διδάσκει το μάθημα, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Μπουλώτη, ο οποίος παραχώρησε και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Αρχικά έγινε ενημέρωση των μαθητών από τον κ. Αντιδήμαρχο για τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον τρόπο οργάνωσης των Δήμων σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 για το “Πρόγραμμα Καλλικράτης”, καθώς και για τον τρόπο σύγκλησης και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.  Στη συνέχεια συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα από την ημερήσια διάταξη του κανονικού Δημοτικού Συμβουλίου, για τα οποία οι μαθητές είχαν ήδη προετοιμαστεί στην τάξη.  Μετά την πρώτη αμηχανία αρκετοί μαθητές πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις απόψεις, τις κρίσεις και τις αντιρρήσεις τους, και επιχειρηματολόγησαν σαν να ήταν αληθινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Μπουλώτη για τον χρόνο του και την αίθουσα που μας παραχώρησε καθώς και για την άψογη συνεργασία.

Δείτε τί είπαν οι μαθητές μετά το πέρας της συνεδρίασης όταν κλήθηκαν να αξιολογήσουν την όλη διοργάνωση αλλά και τη δική τους συμμετοχή: axiologisi_ekonikis_synedriasis_ds_28_11_13

 

 

Κατηγορίες: Διδακτικές Επισκέψεις, Εκδηλώσεις-Δράσεις. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.