Ηλεκτρονικές Τάξεις, οδηγίες για τους μαθητές

31 Μαρτίου 2020 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Καλούνται όσοι μαθητές δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (ΠΣΔ), να το κάνουν με τη βοήθεια των γονιών τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν ήδη αναρτηθεί στο site του σχολείου. Σ’ αυτήν την προσπάθεια δε θέλουμε κανένας μαθητής μας να μείνει εκτός επικοινωνίας με το σχολείο μας.

Όσοι αποκτήσετε όνομα και κωδικό στο ΠΣΔ, θα πρέπει να επισκεφτείτε τις δύο παρακάτω πλατφόρμες ψηφιακών τάξεων:

e-me. Εδώ αφού συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας την πρώτη φορά, θα σας καταγράψει το σύστημα. Σε επόμενη σύνδεση, θα σας έρθει ειδοποίηση (στο εικονίδιο ειδοποιήσεων πάνω δεξιά, καμπανάκι) από τους καθηγητές σας να συμμετέχετε στην τάξη τους. Αφού αποδεχτείτε, επιλέγοντας κυψέλες θα μπορείτε να δείτε τις τάξεις που συμμετέχετε. Κάνοντας κλικ σε μια τάξη επισκεφτείτε τον τοίχο της, μέσω του οποίου θα επικοινωνείτε με τον καθηγητή.

E-class: Εδώ αφού συνδεθείτε την πρώτη φορά θα δείτε όλα τα μαθήματα που προσφέρονται από το Λύκειό μας. Επιλέγετε τα μαθήματα που σας αφορούν και κάνετε αίτηση εγγραφής και υποβολή, την οποία και θα δει και θα εγκρίνει ο καθηγητής σας. Αφού εγκριθεί, την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε, θα μπορείτε να επιλέξετε και να εισέλθετε στην τάξη σας. 

Να επισκέπτεστε καθημερινά τις δύο πλατφόρμες για να δείτε αν υπάρχει μήνυμα από κάποιον καθηγητής σας. Αργότερα θα αναρτηθεί και πρόγραμμα βάση του οποίου θα γνωρίζετε ποιες μέρες οι καθηγητές θα σας έχουν κάτι καινούριο στην τάξη τους.

Την εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά συναντήσεις video-conferencing με τους μαθητές της Γ’ Τάξης σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Οι μαθητές θα λάβουν από τον καθηγητή πρόσκληση στο email τους τον σύνδεσμο μέσω του οποίου θα συμμετέχουν στην συνάντηση. Πατώντας το σύνδεσμο, επιλέγοντας join from browser  (η διαδικασία προτείνεται να γίνει μέσω mozilla firefox) και κάνοντας αποδοχή στα παράθυρα που θα τους εμφανίσει, θα μπορέσουν να συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη.