Αρχική » Νέα Ανακοινώσεις » Μήνυμα της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων του ΓΕΛ Μελεσών

Πρόσφατα σχόλια

Μήνυμα της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων του ΓΕΛ Μελεσών

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Μελεσων, μετά την πρώτη περίοδο προληπτικής αναστολής όλων των εκπαιδευτικών δομών της Χώρας, ανακοινώνεται σήμερα η νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για παράταση του κλεισίματος των σχολείων μέχρι τις 10 Απριλίου.

Αν και φάνταζε απίθανο, διατηρούσαμε όλοι μια μικρή ελπίδα ότι, ίσως τα πράγματα να είχαν πάει διαφορετικά και πως σε λίγες μέρες θα ξαναβρισκόμασταν όλοι και όλες μαζί στον κοινό, καθημερινό μας χώρο. ΤΟ ΓΕΛ ΜΕΛΕΣΩΝ. Ελπίζαμε,στην περίπτωση που θα ανοίγαμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, να σας βλέπαμε από κοντά. Να σας αγκαλιάσουμε χωρίς φόβο. Να μιλήσουμε για μια περαστική πια εμπειρία που άλλαξε τους ρυθμούς και την καθημερινότητα όλων μας. Να ξαναμπαίναμε λέει στα καθημερινά μας «βάσανα», στις μεγάλες και στις μικρές στιγμές του σχολειού μας. Αντί όλων αυτών όμως, έχουμε την νέα παράταση κλεισίματος, που ευχόμαστε να είναι και η τελευταία.

Αποδεχόμενοι αυτά τα νέα δεδομένα και τηρώντας πλήρως τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο χαιρετισμό σε εσάς και στις οικογένειές σας. Μια ζεστή (νοερή αλλά ζωντανή) αγκαλιά σε όλες και όλους σας. Θα θέλαμε όλοι μαζί, με την στάση και την σκέψη μας, να επιβεβαιώσουμε, για άλλη μια φορά ότι το σχολείο μας είναι, πάνω απ όλα ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, με διαφορετικούς ρόλους αλλά με κοινούς στόχους. Το σχολείο είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, μαθητές, γονείς ,καθηγητές. Το σχολείο είναι μια ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Αυτή είναι η συλλογική δύναμή μας και έτσι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα βγούμε όρθιοι και πιο δυνατοί απ’ αυτή την περιπέτεια.

Για να συμβεί όμως αυτό με το λιγότερο δυνατόν κόστος μείνετε στα σπίτια σας. Διατηρήστε τις φιλίες και τις σχέσεις σας ζωντανές, με τα διαθέσιμα (πολλά) μέσα επικοινωνίας που προσφέρει η εποχή μας. Σταθείτε δίπλα στους γονείς σας, στα αδέλφια σας. Προσέξτε και προστατέψτε τους ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες σας. Εμβαθύνετε στην ποιότητα των σχέσεών σας. Ξαναανακαλύψτε την χαρά της αλληλοϋποστήριξης, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού. Μην χάνετε την επαφή με το βιβλίο σας. Αξιοποιήστε τον χρόνο σας όσο πιο αποδοτικά γίνεται σε σχέση με τους στόχους σας. Ξεκουραστείτε και χαλαρώστε επίσης όσο γίνεται. Πείτε όχι στον φόβο και στον πανικό και βοηθήστε και τους γύρω σας να κάνουν το ίδιο.

Το σχολείο σας εμείς όλοι οι καθηγητές και η διεύθυνση είμαστε πάντα δίπλα σας και δίπλα στις οικογένειές σας σε ότι χρειαστείτε και μπορούμε να το προσφέρουμε. Να μπαίνετε στην σελίδα του σχολείου μας (https://blogs.sch.gr/lykmeles/ ) καθημερινά. Εδώ θα βρίσκετε πάντα την πιο έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σε ότι σας αφορά σαν μαθητές και σαν σχολείο. Εδώ θα βρίσκετε επίσης τις λεπτομερείς και τεκμηριωμένες οδηγίες για το τι θα γίνει στις αμέσως επόμενες μέρες σε ότι αφορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η όποιες άλλες αποφάσεις του υπουργείου.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους σας.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων