ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Μάρτιος 30, 2017 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

FHD0275

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Εικονική και πραγματική ανάβαση στον Όλυμπο με συνοδοιπόρο τον φορέα διαχείρισης του βουνού» πραγματοποιήθηκε στις 22/3/2017 με το τμήμα  Β2 του σχολείου εκπαιδευτική επίσκεψη στον Οργανισμό του Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου και σε ορειβατικό μονοπάτι του Ολύμπου.

            Σκοπός της επίσκεψης ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές την πολλαπλή μοναδικότητα του βουνού και να συνειδητοποιήσουν ότι η προστασία του βουνού εξαρτάται από τις καθημερινές πρακτικές όλων μας.

Κατ’ αρχάς, με ξεναγό την κυρία Νασοπούλου Θέμιδα οι μαθητές παρακολούθησαν στον Φορέα Διαχείρισης ένα εισαγωγικό 3D βίντεο για τις ομορφιές του Ολύμπου και την ευρύτερη αξία του.          Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα διάφορα εικονικά επίπεδα – ζώνες του βουνού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γνώρισαν την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του βουνού και, γενικότερα, τη μορφολογία του. Τέλος, ξεναγήθηκαν από την κ. Νασοπούλου στο μονοπάτι που ξεκινάει από την παλαιά μονή του Αγίου Διονυσίου και φθάνει στους καταρράκτες. Έτσι, μπόρεσαν να βιώσουν ένα μέρος των όσων είδαν στην εικονική περιήγηση.

Από τον διάλογο που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια και μετά την επίσκεψη διαφάνηκε ότι οι μαθητές χάρηκαν την εικονική και πραγματική ανάβαση στον Όλυμπο, γνώρισαν καλύτερα το βουνό – σημείο αναφοράς του τόπου τους και συνειδητοποίησαν τη μεγάλη ιστορική, οικολογική και οικονομική αξία του βουνού, όχι μόνο για τον τόπο τους, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Υπεύθυνος προγράμματος: Ντάβαρος Χρήστος

Συνοδός καθηγητής: Μητρούλα Ασημίνα

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Αρχείο

Σαν σήμερα

30/9/1922: Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.

European Radio Logo

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ