Περιγραφή της δράσης – Δίκτυο σχολείων

Σχέδιο Δράσης: Αξιοποίηση εκπαιδευτικού προσωπικού

Άξονας: Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας

Περιγραφή της δράσης

Στο πλαίσιο της εν λόγω προγραμματισμένης δράσης το διδακτικό προσωπικό του σχολείου αξιοποιήθηκε ανάλογα με τις δεξιότητες και τις  εμπειρίες του κάθε μέλους για τις υπάρχουσες διοικητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες της σχολικής μονάδας.

Πέρα από τον ορισμό συμβούλου σχολικής ζωής- σχολική διαμεσολάβηση που ως θεσμός λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας η ομάδα συντονισμού  υλοποίησε  μια σειρά από δράσεις με σκοπό  την καλύτερη το δυνατόν αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού καθώς και την ενίσχυση της  συνεχούς επιμόρφωσης και εξέλιξης τους.

Μια από αυτές τις δράσεις η οποία θεωρούμε πως ξεχώρισε ήταν η Δημιουργία Δικτύου συνεργασίας σχολείων. Με παρότρυνση της Διεύθυνσης οι εκπαιδευτικοί  σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τους στόχους των μαθημάτων τους συνεργάστηκαν ανά ειδικότητα και τάξη προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Η διαδικτυακή μας σύμπραξη με τα  Γενικά Λύκεια Αρχανών Ηρακλείου, Ροδολίβους, Έδεσσας, Αταλάντης και Γιαννιτσών έδωσε τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και διάχυσης των καλών πρακτικών. Μέσω του δικτύου επιτεύχθηκε και διαδικτυακά η ιδέα της διάδοσης, της μετάδοσης της αποδοχής και της θετικότητας των σχολικών δράσεων. Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα αυτό και οι μαθητές/τριες κατάφεραν να αναδείξουν στο μέγιστο τις κλήσεις, τις προτιμήσεις και τις δεξιότητες τους με σκοπό την ατομική όσο και την συλλογική πρόοδο.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας περιηγήθηκαν στη σελίδα του 2ΟΥ ΓΕΛ Γιαννιτσών – Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή (https://istorikes-mnimes-giannitsa.blogspot.com/)-ενημερώθηκαν για τις δράσεις που υλοποίησε το Γενικό Λύκειο  Ροδολίβους τη μέρα κατά του ρατσισμού, ταξίδεψαν νοερά  στο Μουσείο της Αταλάντης μέσα από την παρουσίαση του ΓΕΛ Αταλάντης , διάβασαν τις εφημερίδες του σχολείου τους που πρόβαλαν πολιτιστικά θέματα του τόπου τους, παρακολούθησαν το video   «Οι μικροί ΗλεκτροΛύτες” του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας.

https://www.youtube.com/watch?v=9_Q2WPIyff8) κλπ.

Στο έγγραφο που ακολουθεί  παρουσιάζονται αναλυτικά οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από τη δική μας σχολική μονάδα και παρουσιάστηκαν στο «Δίκτυο συνεργασίας σχολείων» καθώς και κάποιες ενδεικτικές δράσεις που υλοποίησαν άλλα σχολεία του Δικτύου.

Δράσεις – Δίκτυο Συνεργασίας Σχολείων

Κατηγορίες: Δίκτυο συνεργασίας σχολείων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.