Feed
Άρθρα
Σχόλια

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Πέμπτη  27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τη Παρασκευή  05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Ωστόσο, για την ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία δημιουργίας τμημάτων για το νέο Σχολικό Έτος παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να υποβάλλουν την Ηλεκτρονική Αίτηση των προστατευόμενων μελών τους άμεσα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί Γ.Γ.Π.Σ. & Ψ.Δ. (TaxisNet) του «Κηδεμόνα Ε-eggrafes» του/της μαθητή/τριας.

Για τα ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς Γ.Γ.Π.Σ. & Ψ.Δ. (TaxisNet), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί Γ.Γ.Π.Σ. & Ψ.Δ. (TaxisNet) του «Κηδεμόνα Ε-eggrafes» ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool.

Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

 

Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς Γ.Γ.Π.Σ. & Ψ.Δ. (TaxisNet), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

 

Υποβολή αίτησης

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα επεξεργασίας το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του κηδεμόνα, όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ. & Ψ.Δ.), η οποία παρέχει την υπηρεσία ταυτοποίησης των χρηστών της πλατφόρμας e- εγγραφές, ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

 

Για τα ΓΕ.Λ.:

 

  • Επιλογή Ημερήσιου ή Εσπερινού ΓΕ.Λ.

 

  • Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες το επόμενο σχολικό έτος

 

  • Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας (Α΄ Λυκείου, στην περίπτωση που στη Γ΄ Γυμνασίου δεν διδάχθηκαν Γαλλικά ή Γερμανικά)

 

  • Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (Β΄ και Γ΄ Λυκείου)

 

Για τα ΕΠΑ.Λ.:

 

  • Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες το επόμενο σχολικό έτος

 

  • Ο τομέας της Β’ Τάξης ή η ειδικότητα της Γ’ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

 

  • Η επιλογή έως τριών (3) ΕΠΑ.Λ.

 

Κοινά (ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ – Π.ΕΠΑ.Λ):

 

  • Το σχολείο τελευταίας φοίτησης, καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης • Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας (ο οποίος αναγράφεται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή)

 

  • Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας

 

  • Από ποιον/α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση

 

  • Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή/τριας

 

  • Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας, σε περίπτωση που τελευταίο έτος φοίτησης είναι πριν το 2023-24.

 

Σημειώνεται ότι:  Η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́ 75).

 

Επισυνάπτουμε τη σχετική εγκύκλιο.



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων