Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια.

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και τα λεωφορεία θα περάσουν κανονικά την πρώτη μέρα (ώρα προσέλευσης στο σχολείο: 8.00 π.μ.). Θα γίνει αγιασμός (με μέτρα προστασίας) και θα διανεμηθούν τα σχολικά βιβλία, οπότε θα πρέπει να έχουν τις τσάντες τους μαζί τους. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 10:15, ενώ τις υπόλοιπες μέρες της πρώτης εβδομάδας το σχολείο θα λειτουργήσει με πεντάωρο πρόγραμμα (ως τις 12:05).

Πρωταρχικό μέλημά όλων μας και αυτή τη χρονιά είναι η ασφαλής και αποτελεσματική διά ζώσης λειτουργία του σχολείου μας, καθώς η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το γεγονός ότι υπάρχουν δυσκολίες καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την καλή συνεργασία όλων μας (μαθητών, καθηγητών, γονέων) προς όφελος των παιδιών μας, που έχουν δοκιμαστεί την τελευταία διετία.

Σας γνωρίζουμε συνοπτικά τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, που είναι αναγκαίο να τηρούνται από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας:

1.       Εφ’ όσον το παιδί προσέρχεται με τα σχολικά λεωφορεία, θα πρέπει στη διαδρομή να φορά τη μάσκα, και να προσπαθεί να αποφεύγει τον συνωστισμό. Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε αν υποπέσουν στην αντίληψή σας φαινόμενα μεγάλου συνωστισμού ή καθυστερήσεων στα λεωφορεία.

2.       Στη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο σχολείο, είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής (μίας χρήσεως ή υφασμάτινης) μάσκας τόσο στο μάθημα όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Χωρίς μάσκα διεξάγεται μόνο το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.  Δεν έχει προβλεφθεί δωρεάν χορήγηση μάσκας αυτή τη χρονιά. Παρακαλούμε να συζητήσετε με τα παιδιά ώστε να τηρούν το μέτρο, και να έχουν μαζί τους και μια δεύτερη μάσκα για αλλαγή.

3.       Τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

4.       Εφ’ όσον το παιδί σας έχει εμβολιαστεί (με τις δύο δόσεις, ώστε να έχει λάβει πιστοποιητικό εμβολιασμού) ή έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, δεν χρειάζεται να υποβάλλεται σε τεστ, πρέπει όμως να μας προσκομίσετε ή να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

5.       Εάν το παιδί δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνει δύο αυτοδιαγνωστικά selftest την εβδομάδα, και το αποτέλεσμα να δηλώνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr. Τα παιδιά πρέπει να φέρνουν μαζί τους, όπως πέρυσι, τo αποτέλεσμα του τεστ (σχολική κάρτα) κάθε Τρίτη και Παρασκευή και να έχουν κάνει το τεστ έως και 24 ώρες πριν. Τα τεστ αυτά μπορείτε να τα παραλαμβάνετε δωρεάν από 8 έως 17 Σεπτεμβρίου από τα φαρμακεία. Θα σας χορηγηθούν έξι τεστ για τις πρώτες εβδομάδες.

6.       Την πρώτη μέρα (Δευτέρα 13-9) θα πρέπει τα παιδιά να έχουν μαζί τους τη δήλωση για το πρώτο σελφ-τεστ.

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν προβλεφθεί, όπως και πέρυσι, για μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών, μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

–          Ένας μαθητής ανά θρανίο. Το μεγαλύτερο τμήμα μας αποτελείται από 19 παιδιά.

–          Χωριστά διαλείμματα

–          Χωριστές είσοδοι και έξοδοι ανά τμήμα. Για όλα αυτά θα ενημερωθούν τα παιδιά από την πρώτη μέρα.

Παρακαλούμε, σε περίπτωση που το παιδί σας για οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο, να μας ειδοποιείτε τηλεφωνικά (26710-69182) ή ηλεκτρονικά (mail@lykkeram.kef.sch.gr). Επίσης αν το παιδί παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του covid-19 συνιστούμε να παραμείνει στο σπίτι και να μας ειδοποιήσετε σχετικά.

Σας συνιστούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου μας http://blogs.sch.gr/lykkeram ή και στη σελίδα μας στο Facebook (Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμειών), όπου αναρτούμε συνεχώς ανακοινώσεις, ενημερώσεις και περισσότερες πληροφορίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ό,τι άλλο αφορά στη σχολική ζωή.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ακόμη ένα σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί έντονα, καθώς αποτελεί έναν ακόμη κίνδυνο: Εάν τα παιδιά έρχονται στο σχολείο με δικό τους μέσο (μηχανάκι), είναι απαραίτητο να έχουμε την έγγραφη συγκατάθεσή σας, με υπεύθυνη δήλωση που οι ίδιοι θα προσκομίσετε στο σχολείο, ότι γνωρίζετε και εγκρίνετε αυτόν τον τρόπο μετάβασης. Επίσης είναι αναγκαίο τα κλειδιά της μηχανής να παραδίδονται στο γραφείο του διευθυντή το πρωί, και να παραλαμβάνονται το μεσημέρι, για να αποφύγουμε την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί το μηχανάκι στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Προτιμητέο και ασφαλέστερο βεβαίως είναι τα παιδιά είτε να χρησιμοποιούν το δωρεάν σχολικό λεωφορείο, είτε να τα συνοδεύετε εσείς, εφ’ όσον είναι εφικτό, στο σχολείο.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να καταβάλουν προσπάθεια για να λειτουργήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, πράγμα που θα είναι προς όφελος της σχολικής κοινότητας στο σύνολό της.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και ευελπιστούμε ότι με την καλή θέληση, κατανόηση  και προσπάθεια όλων μας θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας  το καλύτερο δυνατό.

Με εκτίμηση

Ο διευθυντής

Χριστοφοράτος Χριστόφορος