Επαναλειτουργία Α΄ και Β΄ τάξεων του ΓΕΛ Κεραμειών από Δευτέρα 18/5/2020

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Επικαιρότητα Υγεία και ασφάλεια

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά και την επαναλειτουργία της Γ΄ τάξης, από την Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι Β΄ και Α΄ τάξεις του ΓΕΛ Κεραμειών.

Κάθε τμήμα έχει χωριστεί σε δύο υποτμήματα. Το ένα υποτμήμα θα λειτουργεί, την πρώτη εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, και το άλλο υποτμήμα Τρίτη και Πέμπτη. Τη δεύτερη εβδομάδα, η προσέλευση θα γίνεται αντίστροφα.

Οι μαθητές έχουν ενημερωθεί μέσω messenger για τα τμήματα στα οποία έχουν ενταχθεί και τις ημέρες προσέλευσης για την πρώτη εβδομάδα.

Και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου από αυτή την εβδομάδα, χωρίζονται σε υποτμήματα που θα λειτουργούν και αυτά εκ περιτροπής.

Το πρόγραμμα μαθημάτων θα είναι εκείνο που ίσχυε πριν την αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων λόγω του κορωνοϊού.

Επισημαίνουμε ότι:

  • Επειδή το σχολικό κυλικείο δεν θα λειτουργεί, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους εμφιαλωμένο νερό και το κολατσιό τους.
  • Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στο σχολικό λεωφορείο, συνιστούμε όμως στους μαθητές να τη φορούν, εφ΄ όσον το χρησιμοποιούν.
  • Η χρήση μάσκας στον χώρο του σχολείου δεν είναι υποχρεωτική.
  • Οι μαθητές θα ενημερωθούν κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο για τους κανόνες τήρησης των μέτρων προφύλαξης που θα εφαρμόζονται στο σχολείο μέχρι τη λήξη των μαθημάτων (12 Ιουνίου). Μπορείτε να πληροφορηθείτε αναλυτικά για τα μέτρα ασφαλείας κάνοντας κλικ εδώ:
  • Οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, μπορούν να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με αίτηση του γονέα-κηδεμόνα, που μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ:
  • Οι μαθητές που δεν παρακολουθούν μπορούν έχουν πρόσβαση στο υλικό που διδάσκεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-class κάθε μαθήματος.
  • Με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας ζητεί από όλους τους μαθητές να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους, καθώς τον Σεπτέμβριο, με την επανέναρξη του σχολικού έτους, θα τα χρειαστούν για να καλύψουν τυχόν ύλη που δεν διδάχθηκε λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση