Καλή σχολική χρονιά! Επιστολή προς τους γονείς

Επικαιρότητα Υγεία και ασφάλεια Χωρίς κατηγορία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡ/ΘΜΙΑΣ
ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ

Κεραμειές 10-9-2019

Αρ. πρωτ. 513

Προς:
Τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών
Του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Βαλλιανείου Λυκείου Κεραμειών ευχόμαστε από καρδιάς καλή σχολική χρονιά. Ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας προς όφελος των μαθητών. Γι’ αυτό και είμαστε στη διάθεσή σας προς αυτή την κατεύθυνση.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του σχολείου μας στην ιστοσελίδα https://blogs.sch.gr/lykkeram καθώς και στη σελίδα του σχολείου στο Facebook (Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμειών) για να ενημερώνεστε σχετικά. Μπορείτε επίσης να προσέρχεστε στο σχολείο τις ώρες λειτουργίας του προκειμένου να ενημερώνεστε για την επίδοση των μαθητών και για οποιοδήποτε άλλο θέμα της μαθητικής ζωής σας απασχολεί.

Οι ώρες των διαλειμμάτων, είναι 08:45-08:50, 09:35-09:45, 10:30-10:40, 11:20-11:30, 12:10-12:20, 13:00-13:05.

Παρακαλούμε, για τους μαθητές που φοιτούν στην Α΄ Λυκείου να μας αποστείλετε, μέχρι τις 30/9/2019, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή που θα μοιραστεί στα παιδιά. Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώνετε εμπιστευτικά για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας που αφορά το παιδί σας και αν λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Σας ενημερώνουμε επίσης για τα ακόλουθα:

• Η ώρα έναρξης των μαθημάτων είναι 08:00 π.μ. Η έγκαιρη προσέλευση είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και παρακαλούμε να μεριμνάτε γι’ αυτό. Η λήξη των μαθημάτων (σε πρόγραμμα 7 ωρών είναι στις 13:45, ενώ σε πρόγραμμα 6 ωρών στις 13:00). Οι μαθητές πρέπει να παραμένουν στο διάστημα της ημέρας στον χώρο του σχολείου και να μην εξέρχονται χωρίς άδεια.

• Παρακαλούμε να μας ειδοποιείτε τηλεφωνικώς αν για κάποιο λόγο το παιδί σας θα καθυστερήσει ή δεν θα έρθει στο σχολείο, λόγω ασθενείας ή άλλης αιτίας.

• Για κάθε διδακτική ώρα που ο μαθητής ή η μαθήτρια απουσιάζει καταχωρίζεται μία απουσία. Το μέγιστο όριο των απουσιών που προβλέπεται από τη νομοθεσία είναι 114. Δεν προβλέπεται προσαύξηση του ορίου αυτού, επίσης δεν απαιτείται η προσκόμιση αίτησης ή δικαιολογητικού. Σε περίπτωση που απαιτηθεί νοσηλεία του παιδιού σε κάποια μονάδα υγείας ή απαιτείται να λάβει θεραπεία για κάποιο χρόνιο νόσημα, είναι αναγκαίο να προσκομιστούν οι σχετικές βεβαιώσεις για να μην προσμετρηθούν οι απουσίες. Για τις απουσίες του παιδιού σας, καθώς και για τυχόν παιδαγωγικά μέτρα, θα ενημερώνεστε από το σχολείο εγγράφως ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά θα πρέπει και εσείς να παρακολουθείτε τις απουσίες του παιδιού σας. Σας επισημαίνουμε ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική, και επομένως δεν είναι δυνατόν ο μαθητής να βρίσκεται εκτός τάξης χωρίς λόγο και χωρίς άδεια του διευθυντή του σχολείου.

• Σας γνωρίζουμε επίσης ότι δεν επιτρέπεται στον χώρο του σχολείου η κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων, καθώς και οποιασδήποτε άλλης συσκευής καταγραφής ή επεξεργασίας εικόνας και ήχου, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών. Σε περίπτωση χρήσης του κινητού, αυτό κρατείται στο γραφείο του Διευθυντή και παραλαμβάνεται από τον κηδεμόνα στο τέλος της ημέρας.

• Επισημαίνουμε ότι το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κανέναν χώρο του σχολείου.

• Δεν επιτρέπεται επίσης οι μαθητές να παραγγέλλουν τρόφιμα ή ροφήματα από καταστήματα εκτός σχολείου, καθώς δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η καταλληλότητά τους. Στο σχολικό συγκρότημα λειτουργεί σχολικό κυλικείο (στο κτήριο του Γυμνασίου).

Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για οποιοδήποτε ζήτημα έχει να κάνει με τη σχολική ζωή του παιδιού σας για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Ο Σύλλογος θα προγραμματίσει ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς στη διάρκεια του σχολικού έτους. Αλλά και σε όλη τη διάρκεια του έτους η συνεργασία και η επικοινωνία μαζί σας είναι χρήσιμη και εποικοδομητική. Προς τούτο παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση