Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

marouleio

Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ » που υλοποιείται στο σχολείο μας την τρέχουσα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών/τριων της Β΄ Τάξης την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στο Κάστρο των Ιωαννίνων.

Στόχος αυτής της επίσκεψης ήταν να βοηθήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να δραστηριοποιηθούν έξω από τα στενά όρια του σχολείου, να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή τους και να ενθαρρύνουμε την εξωστρέφειά τους.

Οι μαθητές/τριες εργάστηκαν συλλογικά, αναζήτησαν πληροφορίες και μας ξενάγησαν οι ίδιοι/ίδιες στα ιστορικά σημεία, στα μνημεία και στα μουσεία του Κάστρου της πόλης μας. Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε :το Σουφαρί Σεράι, τα μαγειρεία, τον Πύργο Βοημούνδου, το Βυζαντινό Μουσείο, την Εβραϊκή Συναγωγή, το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων, το Θησαυροφυλάκιο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, την Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, τα ερείπια του Οθωμανικού Λουτρού, τοΤζαμί Φετιχιέ και τον Τάφο του Αλί Πασά.

Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση, όχι μόνο βοήθησε να γνωρίσουν την ιστορία του Κάστρου των Ιωαννίνων, αλλά αποτελέσε και ένα ισχυρό κίνητρο για περαιτέρω διερεύνηση θεμάτων ιστορικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του Προγράμματος :

ΚΕΦΑΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΠΕ78 & ΠΕ02)

ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΠΕ06)

ΧΟΪΝΑ ΑΝΝΑ (ΠΕ02)

ΜΑΡΟΥΛΕΙΟ ΓΕΛ ΚΑΤΣΙΚΑ

Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση