Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Εκπαιδευτικές δράσεις-ενημερώσεις στο σχολείο

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, την 4η και 5η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες ενημερώσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και της Β΄τάξης του σχολείου.

Οι μαθητές της Α΄λυκείου παρακολούθησαν το εγκεκριμένο για το σχολικό έτος 2019-2020 (Αρ. Πρωτ. Φ.2.1/ΠΜ/ 167591/Δ7/25-10-2019) εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ισότητα των φύλων και ενδοοικογενειακή βία» του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης. Η Σαλαμπασίου Σοφία (νομικός) και  η Ευαγγελοπούλου Ιωάννα (ψυχολόγος) μίλησαν στους μαθητές  για τα στερεότυπα και τις έμφυλες ταυτότητες, την κατ’ επίφασιν ισότητα των δύο φύλων, προσπάθησαν να τους βοηθήσουν να διακρίνουν τη βία και την κακοποίηση μέσα από συγκεκριμένες συμπεριφορές, κατέρριψαν μύθους που επικρατούν στην κοινωνία γύρω από το θέμα της βίας και μέσα από ομαδοσυνεργατική και βιωματική προσέγγιση κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, αλλά κυρίως να τους βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι η ενδοοικογενειακή βία αφορά όλους μας κι όχι μόνο την οικογένεια στην οποία εκδηλώνεται.

Οι μαθητές της Β τάξης παρακολούθησαν το εγκεκριμένο για το σχολικό έτος 2019-2020 (Αρ. Πρωτ. Φ.1./ΕΠ//146513/148818/151529/Δ7/30-09-2019) εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η δασοπονία στο νομό Πιερίας» της Διεύθυνσης Δασών Νομού Πιερίας.  Η υπεύθυνη του προγράμματος Ευαγγελία Αδαμίδου με τη βοήθεια του Ιωάννη Γραμματικόπουλου, από τη διεύθυνση Δασών ν. Πιερίας, παρουσίασαν στους μαθητές τη  χλωρίδας της περιοχής των Πιερίων, τους έδειξαν  δασικούς χάρτες και αεροφωτογραφίες της περιοχής τους κι έθιξαν το θέμα της υλοτομίας και της λαθροϋλοτομίας.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση