Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

“Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα”

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στη Μονή Λαζαριστών

της μαθήτριας Ιωάννας Γκόλια (Β1)

 

Την Πέμπτη  24 Ιανουαρίου 2019 το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση  “Ποιος  σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” στη Μονή Λαζαριστών,  στη Θεσσαλονίκη.

Θερμά συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν  σε όλους τους συντελεστές για την πειστική και καθηλωτική ερμηνεία που μας πρόσφεραν.

Κύριος  χαρακτήρας του έργου είναι ένα αυτιστικό παιδί, ο Κρίστοφερ, ο οποίος στην ηλικία των δεκαπέντε καλείται να κατανοήσει των κόσμο των μεγάλων, κάτι που του φαίνεται πιο δύσκολο από τις μαθηματικές εξισώσεις που λύνει με ευκολία.  Με αφορμή, λοιπόν, τη δολοφονία ενός σκύλου στη γειτονιά του, βιώνει μια μεγάλη περιπέτεια, στο τέλος της οποίας οδηγείται στη χαμένη μητέρα του. Μέχρι να φτάσει εκεί όμως, μαθαίνει τον εαυτό του και ανακαλύπτει τα όριά του, ξεπερνώντας αυτά που η κοινωνία τον έπεισε πως έχει.

Στόχος του έργου  είναι να μας προβληματίσει σχετικά με τη  στάση που έχουμε όλοι μας απέναντι σε κάθε διαφορετικό  άτομο που αντικρίζουμε γύρω μας.

Και μπορούμε να πούμε πως ο στόχος επιτεύχθηκε, εφόσον βλέποντας τη ζωή ενός διαφορετικού απο μας παιδιού, που δεν του αρέσει να τον αγγίζουν και αποφεύγει το καφέ και κίτρινο χρώμα, καταλάβαμε τις δυνατότητες που έχει και μπορεί να αξιοποιήσει, αν του δοθούν τα  κατάλληλα μέσα.

Γιατί ο Κρίστοφερ κατάφερε να γράψει άριστα στις εξετάσεις των ανώτερων μαθηματικών, κατάφερε να λύσει το μυστήριο του σκύλου, κατάφερε  να βρει τη χαμένη μητέρα του, κατάφερε να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα.

Κι έτσι, έδωσε απάντηση και στην ερώτηση με την οποία τελείωνει η παράσταση: “μπορώ να καταφέρω τα πάντα;”

Ευχαριστούμε, λοιπόν, για την εξαιρετική απόδοση και για τον χρόνο που αφιέρωσαν στο τέλος  οι ηθοποιοί συμβάλλοντας στην διεξαγωγή μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης με μας τα παιδιά-θεατές της παράστασης.

Το τρέιλερ της παράστασης:

Πληροφορίες για την παράσταση την ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ: https://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=48096

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *