Δημοσιεύθηκε στην Ιωάννινα

Η Γ΄ λυκείου στα Ιωάννινα

Μια αξέχαστη εκδρομή στα Ιωάννινα

29/11/2018-1/12/2018

της Ελένης Παπαδημητρίου, μαθήτριας του Γ2

Αξέχαστες εντυπώσεις άφησε στους  μαθητές και τις  καθηγήτριες-συνοδούς  μας, Θεόκλη Σαμακοβλή και  Χαριτοπούλου Σοφία  η εκδρομή της  Γ΄ τάξης του σχολείου μας στα Ιωάννινα. Η εκδρομή έγινε στα τέλη του Νοέμβρη, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η πρώτη στάση της ομάδας μας ήταν το πανέμορφο Μέτσοβο, όπου και επισκεφτήκαμε την πινακοθήκη  Αβέρωφ. Μετά την άφιξη και ξεκούραση στο εξαιρετικό, για τις παροχές του και τη φιλοξενία του, ξενοδοχείο  «Παλλάδιον», η  χαρούμενη παρέα μας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου. Περιπλανηθήκαμε στους δρόμους της την παλιά Αγορά  και  απολαύσαμε  την υδάτινη μαγεία της λίμνης Παμβώτιδας.

Τη δεύτερη ημέρα της παραμονής μας στα Ιωάννινα κατευθυνθήκαμε προς το φαράγγι του Βίκου, ακολουθώντας ένα λιθόστρωτο  και με μοναδική θεά μονοπάτι. Μετά μας περίμενε μια περιήγηση στο νησάκι της θρυλικής λίμνης των Ιωαννίνων και θαυμάσαμε την πανέμορφη φύση. Επόμενος προορισμός μας το κάστρο των Ιωαννίνων. Εκεί επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό μουσείο, το τζαμί, τον τάφο του Αλή Πασά και το μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας. Το βράδυ της ίδιας μέρας ετοιμαστήκαμε για την κοινή μας έξοδο, η οποία είχε νόστιμο φαγητό , χορό, διασκέδαση,  μουσική. Το Σάββατο, τελευταία μέρα της εκδρομής μας, η πρώτη στάση ήταν το σπήλαιο του Περάματος. Στη συνέχεια εξίσου σημαντική ήταν η ξενάγηση μας στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων, όπου ήρθαμε αντιμέτωπη με τη ιστορία μας, μέσα από τις δημιουργίες του γλύπτη Βρέλλη.

Η εκδρομή αυτή έχει μείνει στην καρδιά μας  ως μία από τις καλύτερες. Εύχομαι σε όλους τους συμμαθητές μου  καλή τύχη στην πραγματοποίηση των ονείρων τους και πάντα θα μας ενώνουν οι όμορφες  κοινές μνήμες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *