Μαρ 22

– 3η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΞΕ – 31407 – 2021 – Φ12α – 3η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μαρ 22

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Προς ΠΔΕ και ΔΔΕ

 

Σας ενημερώσουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε σε σχετικό Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε σήμερα  στον επίσημο ιστότοπο του ΥΠΑΙΘ, παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης –Δήλωσης των αποφοίτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, καθώς και για τη συμπλήρωση της ήδη υποβληθείσας Αίτησης-Δήλωσης μαθητών.

 

Παρακαλούμε το παρόν μήνυμα να διαβιβαστεί σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ευθύνης σας.

 

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων

Μαρ 12

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021

1 ΓΕΛ – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Α-Δ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ_signed 3 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Α-Δ ΓΕΛ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 3 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Α-Δ ΓΕΛ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 4 ΟΔΗΓΙΕΣ Α-Δ ΓΕΛ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 12 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Α-Δ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2021 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αίτηση-Δήλωση Απόφοιτοι 2021

Μαρ 12

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ 2003

Απρ 01

Οδηγίες προς τους διευθυντές των σχολείων και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας με υλικο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Νέες οδηγίες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο απέστειλε σε όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πρόκειται για ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Οι Διευθυντές/τριες ή οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων καλούνται να

α) να ενημερώσουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, β) να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του σχολείου τα ανωτέρω ενημερωτικά φυλλάδια και γ) να ενημερώσουν τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών με κάθε πρόσφορο μέσο.Φυλλάδιο Συμβουλές

Συμβουλές προς τους γονείς

Ασφαλής εκπαίδευση εξ αποστάσεως

Φυλλάδιο για την εξ αποστάσεως εργασία 

 

 

Image

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Το Δημαρχείο Κασσάνδρας και το γραφείο της Δημάρχου Αναστασίας Χαλκιά, επισκέφθηκαν οι μαθητές των τάξεων Α και  Β Γενικού Λυκείου Κασσάνδρας , παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Το Πρόγραμμα,  περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

H Βουλή των Εφήβων εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη σχολική ζωή σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Συγκροτούνται ομάδες που εργάζονται σε ένα θέμα δικής τους επιλογής – στο επίκεντρο τίθενται ζητήματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων, που αφορούν τη σχολική ζωή, την τοπική κοινότητα, την κοινωνία. Με στόχο την καλλιέργεια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στην πράξη.

Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» αναδεικνύονται από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους και εκπροσωπούν την ομάδα, στην οποία έχουν συμμετάσχει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» εκπροσωπούν σχολεία από κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας, σε αριθμό αντίστοιχο με τον αριθμό των βουλευτικών εδρών κάθε περιφέρειας.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, υποδέχθηκε τους μαθητές με διάθεση να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη λειτουργία των Οργάνων της Αυτοδιοίκησης και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

«Είναι σημαντικό οι έφηβοι του τόπου μας να αποκτούν τέτοιου είδους εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν Δημοκρατική συνείδηση.

Εμείς, ως οφείλουμε, θα τους παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μαρ 12

Φιλανθρωπική Δράση της Γ΄Λυκείου του ΓΕΛ Κασσάνδρας Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Κασσάνδρας με πρωτοβουλία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του 15μελούς Συμβουλίου κ.κ. Καραπουλουτίδη Χρήστου και Τσελεπή Φιλήσυχου, αποφάσισαν, ύστερα από τη μη συμμετοχή όλων των μαθητών στην καθιερωμένη εκδρομή της Γ’ Λυκείου και πραγματοποίηση μιας ολιγοήμερης εκδρομής, να δωρίσουν ένα σημαντικό ποσό, που είχαν συγκεντρώσει από τους χορούς τους, σε φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα σε ένα μικρό συμπολίτη τους που το έχει ανάγκη. Η δράση αυτή έγινε παράλληλα με άλλους χορούς που έγιναν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μαθητές Γ΄Λυκείου έδωσαν τα χρήματα της εκδρομής τους σε φιλανθρωπικό σκοπό

Δεκ 29

Καλή Χρονιά !

Δεκ 21

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕ.Λ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το Λύκειό μας γιόρτασε τον ερχομό των φετινών Χριστουγέννων με μια υπέροχη εκδήλωση που επιμελήθηκαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Η φαντασμαγορική γιορτή περιλάμβανε πρωτότυπο θεατρικό έργο με τίτλο «Τα Μαγεμένα Χριστούγεννα» σε κείμενο και σκηνοθεσία της μαθήτριας Ευαγγελίας Μυλωνά, μουσική, τραγούδια και χορό.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά ! Και του χρόνου !

Δεκ 21

Παρουσίαση του βιβλίου «Νόγκα, το ξύπνημα του εφιάλτη» του Χρήστου Ντικμπασάνη

Η Διεύθυνση του Λυκείου μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του, τίμησαν με την παρουσία τους τη νέα εκδοτική προσπάθεια του εκλεκτού καθηγητή του σχολείου μας.
Την επιμέλεια της παρουσίασης ανέλαβε η φιλόλογος του Λυκείου μας, κυρία Γιούλη Ζάμπρου, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο του και ποιήματα από προηγούμενες ποιητικές συλλογές του διάβασαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.
Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι «καλοτάξιδο» και να έχει την εκδοτική επιτυχία που του αξίζει !

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων