Ηρθε το τέλος(μα το Δία).

Καταρχήν, σήμερα 16-12-2008 χρονια πολλά σε όλους εσάς τα ζώα!!! Το άρθρο αυτό αναφέρεται στην επιρροή των καθηγητών που ασπαζονται διαφορετική θρησκεία εναντι των χριστιανών μαθητών.Ετσι δηλώνω την αντιπαράθεσή μου στις πράξεις αυτές και πιστεύω πως τα θέματα περι θρησκείας πρέπει να ΄παίρνουν θέση μόνο στο μάθημα των θρησκευτικών.Ακόμη νομίζω πως ο καθένας μπορεί να πιστεύει οπουδήποτε θέλει αλλά να μην προσπαθει να αλλάξει τα πιστεύω των άλλων.Αν θέλετε ,δεν με πειράζει,πιστεψτε τους 12 τρελούς του Ολύμπου. ?/p>

16 σχόλια στο “Ηρθε το τέλος(μα το Δία).”

  1. Παιδιά, υποθέτω της πρώτης. Αυτό που περιγράφετε είναι μία φάση από την οποία όλοι έχουμε περάσει (ως πρώτη) και άλλους μας έχει ένοχλήσει περισσότερο άλλους λιγότερο.
    Ως γνωστόν στο σχολείο είμαστε τόσοι άνθρωποι (μαθητές-καθηγητές) και είναι αδύνατο να έχουμε όλοι τα ίδια “πιστεύω”, άλλωστε αυτό θα ήταν πολύ βαρετό. Βέβαια το “συζητώ πάνω σε θέματα που διαφωνώ” απέχει πολύ από το “κάνω εμπαθείς και χωρίς επιχειρήματα επιθέσεις εναντίον των άλλων”. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να κατακρίνονται με τέτοιο τρόπο τα “πιστεύω” των μαθητών ακόμα και αν ο στόχος είναι μία “μορφή” διαπαιδαγώγησης σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνεται.
    Αυτό που θα ήθελα να πω ΟΜΩΣ είναι ότι δεν αξίζει να πέφτουμε και εμείς σε αυτό το επίπεδο. Το να κάνουμε ειρωνικά σχόλια για μια θρησκεία διαφορετική του χριστιανισμού δεν οφελεί σε τίποτα απλά γινόμαστε ίδιοι με όσους κατακρίνομε.

  2. Κοίτα αν το δούμε σε θεωρητικό επίπεδο σίγουρα θα μπορούσε να σας λέει γίνετε 12θειστές αλλά σκεπτόμενος λογικά δεν το κάνει. Και εννοείται ότι ο προσυλιτισμός είναι κάτι το απαράδεκτο. Όμως αν το δείτε λίγο πιο ψύχραιμα (πράγμα που δεν είναι εύκολο το παραδέχομαι) θα καταλάβετε πως το όλο θέμα είναι Γ Ε Λ Ο Ι Ο, θέλει να σας τραβάει την προσοχή και αυτό το καταφέρνει πολύ καλά.

  3. Είμαι καθηγητής και θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός και ειλικρινής: Είμαι ένας (όχι και πολύ καλός στους τύπους) χριστιανός, απολαμβάνω όμως να συζητάω με αλλόθρησκους όλων των ειδών και άθεους. Δεν θέλω να πείσω κανέναν, δεν θέλω να με πείσει κανείς. Η ουσία νομίζω είναι πως όσοι θεοί κι αν πιστεύουμε πως υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, το προτιμότερο για όλους μας είναι να προσπαθούμε να ζούμε ενάρετα, βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Α.Κ.

  4. Ναι και εγώ, σίγουρα πάντως η θέση τους είναι λεπτή και όπως είπα δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μιλήσει κάποιος ανοιχτά έστω και ανώνυμα αλλά δηλαδή αν ο τάδε μας-του πει διαφωνώ ή συμφωνώ τι θα γίνει…?

  5. Θα συμφωνήσω με τον κυριο Α.Κ…. οντως πρεπει να ειμαστε εναρετοι αθεοι και μη απλως ο χριστιανισμος μας ενισχυει αυτο το αισθημα και γενκια η καθε ΘΡΗΣΚΕΙΑ και οχι αιρεση η οτι αλλο υπολειμα….

Αφήστε μια απάντηση