Εικονική Επιχείρηση

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», μαθητές/τριες της Α’ τάξης συμμετείχαν στην έκθεση με προϊόντα σχολικών επιχειρήσεων  που έγινε στις 17/3/2023 στο The Mall Athens με την επιχείρηση Τhe Recyclers.

Το πρόγραμμα  υλοποιείται από το  Junior Achievement Greece  και βασίζεται στο διεθνές πρόγραμμα «Company Program». Πραγματοποιείται σε 117 χώρες, και θεσπίστηκε από το Junior Achievement Worldwide, τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό σε θέματα επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Οι μαθητές/τριες  με στόχο τη συμβολή τους στον περιορισμό  των περιβαλλοντικών προβλημάτων υιοθέτησαν τις αρχές της  κυκλικής οικονομίας (ανακύκλωση- μείωση – επαναχρησιμοποίηση) και δημιούργησαν μία επιχείρηση με είδη δώρων από ανακυκλωμένο χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά.

335582481 588351863195611 3719978387299438091 n

Για να ευαισθητοποιήσουν στο θέμα της επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων το κοινωνικό σύνολο δίνουν συμβουλές για ανακύκλωση και προσκαλούν τους αναγνώστες της σε δράσεις για το περιβάλλον στην ιστοσελίδα https://the-recycler.webnode.gr/

Τα προϊόντα της Τhe Recyclers εντυπωσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης οι οποίοι έδειξαν αγοραστικό ενδιαφέρον. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων θα διατεθούν στο Make – A – Wish.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κα Τζιώτου Έφη