Γενικό Λύκειο Καρέα
30 Μαΐ 2022

Οδηγίες προς τους/τις υποψηφίους/ες που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Συντάκτης: Κριπαροπούλου Αντιγόνη | Κάτω από: Ανακοινώσεις, Πανελλαδικές Εξετάσεις

Την Παρασκευή 3/6/2022 ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες την πρώτη ημέρα πρέπει να βρίσκονται στο Εξεταστικό Κέντρο στις 7:45 π.μ. ώστε να γίνει η κατανομή τους στις αίθουσες. Από την στιγμή που αρχίζει η εκπομπή των θεμάτων κανένας υποψήφιος/α δεν γίνεται δεκτός/ή στο εσωτερικό του σχολείου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρείται η ώρα προσέλευσης.

Οι υποψήφιοι/ες γίνονται δεκτοί/ές με το βασικό αποδεικτικό στοιχείο που είναι το Δελτίο εξεταζόμενου/ης. Η μάσκα είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι/ες κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. 

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος/η, κατά την προσέλευσή του/της στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., η οποία θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο.

Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο/η υποψήφιος/α θα παραλαμβάνει το κινητό του/της και θα αποχωρεί. Η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. 

Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον της προέδρου της Επιτροπής Ε.Κ. ότι αναλαμβάνει ο/η ίδιος/α την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Οι εξεταζόμενοι/ες επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Εφόσον οι επιτηρητές/τριες διαπιστώσουν, ότι κάποιος/α εξεταζόμενος/η δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις τους ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, αφαιρούν το τετράδιο από τον/την υποψήφιο/α και ενημερώνουν αμέσως την πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας, μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Λυκειακή Επιτροπή.

Σας ευχόμαστε Καλή επιτυχία με υπομονή και ψυχραιμία! 

242669186 10159791591949579 5011750446877797645 n

Τα σχόλια είναι κλειστά.