Γενικό Λύκειο Καρέα
8 Απρ 2021

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία του σχολείου από τη Δευτέρα 12/4/2021

Συντάκτης: Κριπαροπούλου Αντιγόνη | Κάτω από: Ανακοινώσεις
 1. Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 θα επαναλειτουργήσει το ΓΕΛ Καρέα, όπως και τα υπόλοιπα Λύκεια της χώρας. Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:15 π.μ. και οι μαθητές/τριες θα περάσουν απ’ ευθείας στις αίθουσες χωρίς πρωϊνή συγκέντρωση στο προαύλιο.
 2. Προβλέπεται η εφαρμογή όλων των μέτρων, όπως:- η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  – οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται και θα εξέρχονται από και προς τις τάξεις από διαφορετικές εισόδους (σημάνσεις στις σκάλες), στα διαλείμματα θα προαυλίζονται σε διαφορετικούς χώρους (ειδική σήμανση για την κάθε τάξη) και στις αίθουσες το κάθε παιδί θα κάθεται μόνο του στο θρανίο
  – οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  – η χρήση αντισηπτικών,
  – οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  – οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
  – τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείου, εργαστηρίων πληροφορικής κ.ά.

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου.

 3. Τα τεστ θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.
 4. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, ενήλικοι/ες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Για τους ανήλικους/ες μαθητές/τριες Λυκείου, τα τεστ θα παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών. Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν self-tests για όλους τους μαθητές που γεννήθηκαν τα ημερολογιακά έτη 2003, 2004 και 2005.
 5. Οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.
 6. Γονείς, ενήλικοι/ες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
 7. Αν το self-test είναι αρνητικό: Για τους μαθητές/τριες και για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές/τριες θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

 8. Αν το self-test είναι θετικό: Για τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Καλή αντάμωση!

 

Αφήστε μια απάντηση