Ηλεκτρονικές αίθουσες Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης: 1ο Βραβείο για το σχολείο μας!

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία κρίσης και αξιολόγησης των Ηλεκτρονικών αιθουσών Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ηλεκτρονικής Αίθουσας Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που διεξήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ).

Περισσότεροι από 150 συνάδελφοι όλων των βαθμίδων & ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα, -συμμεριζόμενοι τη χρησιμότητα και την αξία της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης υγείας που διανύουμε- ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Ε.Ε.Π.Ε.Κ και υπέβαλαν προς τυφλή κρίση από το σώμα της Επιτροπής Κριτών της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού αποτέλεσε η διάχυση και η επιβράβευση κάθε καινοτόμας προσπάθειας και δράσης των Ελλήνων Εκπαιδευτικών, που αποσκοπεί στη διατήρηση της διαπροσωπικής επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω διαδικασιών ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, την επανάληψη και εμπέδωση της ύλης, αλλά και γενικότερα στην επίτευξη των στόχων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

 Μεταξύ των κριτηρίων σύμφωνα με τα οποία αξιολογήθηκαν οι Ηλεκτρονικές Αίθουσες, συγκαταλέγονται η οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας, η επικοινωνία με τους μαθητές, η αξιοποίηση υπαρχόντων μαθησιακών πόρων, η πληρότητα της ηλεκτρονικής αίθουσας, η ποικιλομορφία και καταλληλότητα του εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και οι μέθοδοι αξιολόγησης – ανατροφοδότησης των μαθητών.

 Βασικό χαρακτηριστικό του Διαγωνισμού αποτέλεσε το υψηλότατο επίπεδο των συμμετεχόντων, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τις εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες των κριτών, τιμές οι οποίες για έναν μεγάλο αριθμό αιθουσών άγγιξαν την κορυφή!

 Οι διακριθέντες εκπαιδευτικοί ανά κατηγορία είναι οι παρακάτω: Πατήστε στο Link: https://www.eepek.gr/el/nea/anakoinoseis/189-ilektronikes-aithouses-asygxronis-tilekpaidefsis-gia-vraveio

One thought on “Ηλεκτρονικές αίθουσες Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης: 1ο Βραβείο για το σχολείο μας!

  1. ΜΠΡΑΒΟ!!! Ευγε στα σχολεία που διακρίνονται στιις νέες τεχνολογίες. Το έχει τόοο ανάγκη η εκπαίδευση!

Comments are closed.