Γενικό Λύκειο Καρέα
10 Σεπ 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Συντάκτης: Κριπαροπούλου Αντιγόνη | Κάτω από: Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι: οι μαθητές/τριες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα  08:30 π.μ. πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο σύμφωνα με την εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε αργά το μεσημέρι στις 11/9/2020.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα παραλάβουν τα βιβλία τους σε σακούλες την ημέρα του Αγιασμού. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν ήδη ετοιμάσει για κάθε παιδί τη σακούλα με τα βιβλία του.

Τα παιδιά θα ενημερωθούν για το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων την ημέρα του Αγιασμού και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους τετράδιο και στυλό.

Η προσέλευση των μαθητών καθημερινά από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020  θα πρέπει να γίνεται έως τις 8.15 το πρωί.

Στις τάξεις κάθε μαθητής/τρια θα κάθεται μόνος/η σε ένα θρανίο. Στα διαλείμματα θα χρησιμοποιούνται διαφορετικοί χώροι προαυλισμού για να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Παρακαλούμε συζητείστε με τα παιδιά σας  ώστε να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας ενάντια στον covid-19. Μπορείτε να μελετήσετε τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας στην αντίστοιχη ανάρτηση που έχουμε κάνει στο blog και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Επισημαίνεται ότι με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 9/9/2020 η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στο πλαίσιο του σχολείου στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, β) στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία.

Σε περίπτωση επίσης, που μαθητής/τρια δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του/της ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του/της επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος/η, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του/της από τους γονείς/κηδεμόνες του/της.

Η ενημέρωση των γονέων θα γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά από το blog και την ιστοσελίδα του σχολείου.

Παρακαλούμε να προσέρχεστε στο σχολείο (οι γονείς) μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, με μάσκα και δικό σας στυλό. Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!

Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία και ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά  με ΥΓΕΙΑ!

 

Αφήστε μια απάντηση