Γενικό Λύκειο Καρέα
5 Νοέ 2019

«Eκδίκαση ένστασης για την 5νθήμερη εκδρομή του ΓΕΛ Καρέα σε Κρήτη-Χανιά από τις 10-15/12/2019»

Συντάκτης: Κριπαροπούλου Αντιγόνη | Κάτω από: Ανακοινώσεις

Στον Καρέα και στο γραφείο της Διευθύντριας του ΓΕΛ Καρέα, σήμερα 5/11/2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 μ.μ συνήλθε ύστερα από πρόσκληση της προέδρου Κριπαροπούλου Αντιγόνης, η επιτροπή για την αξιολόγηση των προσφορών των τουριστικών γραφείων που αφορούν στην 5νθήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης αποτελούμενη από τους : Κριπαροπούλου Αντιγόνη ως Διευθύντρια/Πρόεδρο, Μανιάτη Μαρία ως Υποδιευθύντρια/συνοδό, Παπαδόπουλο Δημήτριο ως συνοδό, Ζαφειράτο Γεώργιο από το Σύλλογο Γονέων, Ζαφειράτο Νικόλαο ως Πρόεδρος του 15μελούς και Παναγούλια Χρήστο ως εκπρόσωπο του 15μελούς.

Η Επιτροπή συζήτησε επί της με αριθμό πρωτ. 562 από 2/11/2019 ένστασης του τουριστικού γραφείου IQ Holidays κατά του πρακτικού ανάθεσης στο Travel Project της 5νθήμερης εκδρομής της Γ Λυκείου.

Η ως άνω ένσταση του τουριστικού γραφείου IQ Holidays αφορά:

1. Την πρόταση ξενοδοχείου στα Χανιά το οποίο απέχει από τον ιστό της πόλης πάνω από 5 χλμ αντιθέτως με όρο της προκήρυξης του διαγωνισμού.
2. Το τουριστικό γραφείο το οποίο επιλέχθηκε δεν προσφέρει καμπίνα για ΑΜΕΑ, όπως ζητήθηκε στην προκήρυξη του διαγωνισμού.
3. Το IQ Holidays προέβη σε έλεγχο της διαθεσιμότητας σε καμπίνες για κάλυψη ποσοστού 100% (συνοδοί και μαθητές/τριες) της ANEK Lines που προσέφερε το πρακτορείο Travel Project και διαπίστωσε ότι την ως άνω διαθεσιμότητα πληροί μόνο η ακτοπλοϊκή εταιρεία Minoan Lines που έχει προσφέρει το πρακτορείο IQ Holidays. Η απαίτηση για καμπίνες ήταν όρος της προκήρυξης.

Η Διευθύντρια κα Κριπαροπούλου Αντιγόνη, παρουσία της Υποδιευθύντριας κας Μανιάτη Μαρίας, την Παρασκευή 1/11/2019 επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την εταιρεία ANEK Lines που την διαβεβαίωσε ότι δεν έχει γίνει καμία κράτηση σε καμπίνες τόσο στο όνομα του τουριστικού γραφείου Travel Project όσο και στο όνομα του σχολείου. Επίσης, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι για τις ημερομηνίες 10-15/12/2019 δεν έχει ούτως ή άλλως διαθέσιμες καμπίνες.

Σήμερα επίσης, παρουσιάστηκαν στο Γραφείο της Διευθύντριας 3 εκπρόσωποι του Travel Project οι οποίοι διατείνονταν ότι έχουν επιβεβαιωμένες καμπίνες και παρουσίασαν έντυπα. Η Διευθύντρια επικοινώνησε με την ANEK Lineς παρουσία του κου Ζαφειράτου Γ. και της κας Μανιάτη Μ. και η εταιρεία επιβεβαίωσε μόνο 4 καμπίνες ενώ σε άλλους κωδικούς δεν έγινε επιβεβαίωση. Η Επιτροπή το στοιχείο αυτό το θεωρεί εξόχως σημαντικό.

Στην επιτροπή κατατέθηκε από τον κο Ζαφειράτο έντυπο που αφορά την χιλιομετρική απόσταση και των 2 ξενοδοχείων και διαφαίνεται ότι και τα δυο τουριστικά γραφεία δεν πληρούν τον όρο της προκήρυξης (5 χλμ). Ο κος Ζαφειράτος επίσης, επεσήμανε ότι στην προκήρυξη αναφερόταν ο όρος «διευκόλυνση ΑΜΕΑ» και δεν αναφερόταν η απαίτηση για «κράτηση καμπίνας».

Η πρόταση του κου Ζαφειράτου και των εκπροσώπων του 15μελούς είναι να ζητήσουμε επίσημα διασφάλιση από τα 2 τουριστικά γραφεία, μέσω συμπληρωματικών εντύπων, που να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την κράτηση καμπινών με κάλυψη 100% για μαθητές/τριες και συνοδούς (10/12/2019 Πειραιάς- Ηράκλειο και 14/12/2019 Ηράκλειο-Πειραιάς). Τα έντυπα να κατατεθούν μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες (Πέμπτη 7/11/2019) έως τις 12.00 μ.μ.

     Η Πρόεδρος                                                                                                                                                                                                                                     Τα Μέλη

 

 

Υποσημείωση εκτός πρακτικού: Η Διευθύντρια κα Κριπαροπούλου Αντιγόνη για λόγους αξιοπρέπειας και επειδή θεωρεί ότι:

  1. Οι διαδικασίες στις οποίες έχει περιέλθει το σχολείο δεν συνάδουν με το πνεύμα και τις παιδαγωγικές αρχές που διέπουν το εκπαιδευτικό έργο του Συλλόγου Καθηγητών,
  2. Οι διαδικασίες οι οποίες εκτυλίσσονται εδώ και εβδομάδες αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις, υποψίες, αντιπαλότητα και προσβολή προσωπικοτήτων,
  3. Οι διαδικασίες αυτές αφαιρούν ωφέλιμο χρόνο από τους παιδαγωγικούς μας στόχους που είναι και η βασική προτεραιότητά μας,
  4. Οι διαδικασίες αυτές διαπαιδαγωγούν τους μαθητές/τριες με τρόπο που διαμορφώνει προσωπικότητες με ελαστικές συνειδήσεις,
  5. Οι διαδικασίες αυτές μας έχουν αναγκάσει να αναλάβουμε ρόλους που δεν μας αναλογούν, δεν μας αφορούν και δεν τους επιθυμούμε

Μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία (Πέμπτη 7/11/2019) για προσκόμιση συμπληρωματικών εντύπων από τα 2 τουριστικά γραφεία και την ολοκλήρωση της εκδίκασης της ένστασης (όπως οφείλουμε να κάνουμε), θα απευθυνθεί στον Σύλλογο των Καθηγητών -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- και θα ζητήσει να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί για την πραγματοποίηση ή όχι της ως άνω εκδρομής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση