Γενικό Λύκειο Καρέα
22 Μαΐ 2019

Η Φανή Ζούμπου, η δική μας Φανή, στην ομάδα φοιτητών που στοχεύουν στον διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM!

Συντάκτης: Κριπαροπούλου Αντιγόνη | Κάτω από: Βραβεία και Διακρίσεις

Όσοι/ες γνωρίζουμε τη Φανή Ζούμπου, που φοίτησε στο σχολείο μας, θυμόμαστε τη συγκίνηση που νιώσαμε όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας που διεξήχθη στην Βέρνη της Ελβετίας το 2013!

Τότε, μαθήτρια ακόμα, διαγωνίστηκε μαζί με διακόσιους  πενήντα μαθητές/τριες από 62 χώρες και η  διάκριση που πέτυχε είχε ιδιαίτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψη, ότι είχε να ανταγωνιστεί μαθητές/τριες που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας από τα σχολεία της πατρίδας τους και προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα  μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φέτος, η Φανή συμμετέχει σε μια ομάδα 9 ατόμων, που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και που φιλοδοξούν να πάρουν το «εισιτήριο» για τον διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM που διοργανώνει στη Βοστώνη το MIT!

Είμαστε σίγουροι/ες πως η Φανή όπως τίμησε το δημόσιο ελληνικό σχολείο έτσι θα τιμήσει και το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η Φανή είναι φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει πάθος και ενθουσιασμό για την έρευνα και την επιστήμη! Το κυριότερο είναι ότι πιστεύει ολόψυχα στην διεπιστημονική συνεργασία με κύριο σκοπό την προσφορά στον άνθρωπο και στην κοινωνία!

Εμείς οι καθηγητές/τριές της, στο ΓΕΛ Καρέα, νιώθουμε υπερήφανοι που την είχαμε στις τάξεις μας, πάντα θα την έχουμε στην καρδιά μας και θα την καμαρώνουμε!

Αφήστε μια απάντηση