Γενικό Λύκειο Καρέα
16 Μαΐ 2019

«Έγκριση διοργάνωσης του 6 ου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στη Βενετία με θέμα “Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο” – 28 Νοεμβρίου 2019 – 2 Δεκεμβρίου 2019».

Συντάκτης: Κριπαροπούλου Αντιγόνη | Κάτω από: Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Διδακτικές Επισκέψεις-Διαγωνισμοί (Ενημέρωση)

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO μαζί με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ και την ASSOCIATION EUROPEENNE DES ENSEIGNANTS (AEDE) διοργανώνουν το 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Η Ιστορία συναντά
τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο» από 28 Νοεμβρίου 2019 έως 2 Δεκεμβρίου 2019, για το σχολικό έτος 2019-2020.
Το εν λόγω Συνέδριο θα διεξαχθεί στο TEATRO TONIOLO της Βενετίας και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές/τριες σχολείων της Ελλάδας και της Ιταλίας από τη Γ΄ Γυμνασίου και όλες τις τάξεις του Λυκείου του σχολικού έτους 2019-2020.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι σύνεδροι μαθητές/τριες θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους μέσω ατομικών ή ομαδικών εργασιών, όπως επίσης και μέσω ποικίλων μορφών έκφρασης (καλλιτεχνικά δρώμενα, εικαστικά κλπ).
Ο στόχος του Συνεδρίου είναι διττός. Αφενός, μέσω της ώσμωσης των Ελλήνων και των Ιταλών μαθητών/τριών, να ενισχυθεί αμοιβαίως η εθνική αυτοσυνειδησία και αφετέρου να προσφέρει στους/στις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας και προβληματισμού σχετικά με την εικόνα και τη δομή που εμφανίζει η σύγχρονη κοινωνία.
Για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».
Οι ενδιαφερόμενοι/νες για τη συμμετοχή στο εν λόγω Συνέδριο, όπως και για όλες τις πληροφορίες που το αφορούν, μπορούν να απευθύνονται: στον κ. Νικόλαο Α. Κούκη, Φιλόλογο-Ιστορικό, (e-mail: nikosakoukis@yahoo.gr, τηλ.: 6937066042).

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος πρέπει να αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι τις 24-09-2019. Η ημερομηνία αποστολής πρόθεσης συμμετοχής θεωρείται η ημερομηνία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για την επιλογή των σχολείων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή των μαθητών στο εν λόγω μαθητικό Συνέδριο είναι προαιρετική.
Οι σχολικές μονάδες μπορούν να συμμετάσχουν με εισηγήσεις, εργασίες (projects), δρώμενα και εικαστικές συνθέσεις.
Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου και άλλες οργανωτικές πληροφορίες θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω μαθητικό Συνέδριο θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

2 Σχόλια προς “«Έγκριση διοργάνωσης του 6 ου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στη Βενετία με θέμα “Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο” – 28 Νοεμβρίου 2019 – 2 Δεκεμβρίου 2019».”

 1. Παναγιώτα Λεβέντη είπε:

  Καλημέρα σας Κύριε Κούκη,
  επικοινωνούμε μαζί σας από το 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου επιθυμώντας να δηλώσουμε συμμετοχή στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο. Ως σύνδεσμοι καθηγητές ορίστηκαν οι κυρίες: Λεβέντη Παναγιώτα ΠΕ02. (τηλ. 6945529433) και Τσιρώνη Ελένη ΠΕ02 ( τηλ. 6945753596).
  Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.
  Με εκτίμηση
  Λεβέντη Παναγιώτα
  Τσιρώνη Ελένη

Αφήστε μια απάντηση