Γενικό Λύκειο Καρέα
11 Οκτ 2013

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Συντάκτης: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΕΑ | Κάτω από: Ψυχολογία - Σ.Ε.Π.

 hikmet_8Υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα υπηρεσιών συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε στοιχεία της προσωπικότητάς σας και να τα «ταιριάξετε» με επαγγέλματα και δραστηριότητες που θα επιλέξετε στο μέλλον (στην ίδια κατηγορία υπάρχει και παλιότερη ανάρτηση που σας παρέχει την δυνατότητα να απαντήσετε και σε ένα άλλο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού-Holland).

Μέσω μιας εφαρμογής διαχείρισης σταδιοδρομίας -με  γραφικά και εικόνες από τη σύγχρονη κοινωνική και επαγγελματική ζωή- μπορείτε πάρετε πληροφορίες για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής και  επαγγελματικής σας πορείας. Πρόκειται για ένα φιλικό και νεανικό  εργαλείο που βοηθάει τους εφήβους να διερευνήσουν τις προσωπικές τους ικανότητες και δεξιότητες, να διαμορφώσουν θετική αυτοεκτίμηση και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους (τεστ αυτογνωσίας, δεξιοτήτων κ.λ.π.).

Ακόμη, θα σας δοθεί η δυνατότητα να απευθύνετε ερωτήματα και να λαμβάνετε απαντήσεις από ειδικούς επιστήμονες του χώρου.

Σε μορφή βίντεο, προβάλλονται αντιπροσωπευτικά επαγγέλματα από κάθε εργασιακό τομέα, συνεντεύξεις υπαρκτών προσώπων – εκπροσώπων εργαζομένων και παρουσιάσεις δεξιοτήτων που απαιτούνται για την άσκηση κάποιων επαγγελμάτων.

Επιπλέον, ένα ψηφιοποιημένο εγχειρίδιο Επαγγελματικού Προσανατολισμού -βασισμένο στις αρχές της σύγχρονης συμβουλευτικής – ίσως σας βοηθήσει να θέσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους και  να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις για την υλοποίησή τους.

Η σημασία του Προσωπικού Χαρτοφυλακίου (Portofolio) στην  επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου, αναδεικνύεται μέσα από ένα ψηφιακό  εργαλείο που βοηθάει να προετοιμάσει κάποιος τον δικό του φάκελο (εάν επιθυμεί).

Ρίξτε μια ματιά εδώ και ίσως βρείτε πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν: http://www.eoppep.gr/teens/

Αφήστε μια απάντηση