Γενικό Λύκειο Καρέα
3 Οκτ 2013

Το πιο όμορφο «γαλατάδικο» του κόσμου! (Pfunds Molkerei)

Συντάκτης: Κριπαροπούλου Αντιγόνη | Κάτω από: Ονειροδρόμιο (ό,τι αγαπάμε)...

1

Βρίσκεται στην Δρέσδη- Γερμανία (Werner Lieberknecht Schevenstr.6b 01326 Dresden) και από το 1997 έχει κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες επειδή το εσωτερικό του είναι καλυμμένο με 247.90 τετραγωνικά μέτρα πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι!

kompetenzfelder_branchenvielfalt_ernaehrungswirtschaft_pfunds_molkerei_976

Η ιστορία του καταστήματος είναι παλιά… Το 1879, ένας αγρότης, ο  Paul Gustav Leande, έφτασε με τη σύζυγό του, Matilda, μερικές αγελάδες, και χοίρους στην Δρέσδη για να ασχοληθεί με την πώληση υγιεινού γάλακτος. Άνοιξε λοιπόν, το 1880, ένα κατάστημα όπου οι πελάτες μπορούσαν να παρακολουθούν το άρμεγμα των αγελάδων και την ψύξη του γάλακτος. Αυτή ήταν η καινοτομία που αποτέλεσε πόλο έλξης για τους κατοίκους της πόλης!

3

 Με το πέρασμα των χρόνων, ο χώρος της πώλησης μετατράπηκε σε ένα πραγματικό έργο τέχνης! Τα προϊόντα, ακόμα και σήμερα, επιλέγονται προσεκτικά με κριτήριο την αγνότητα των πρώτων υλών και την ποιοτική, παραδοσιακή επεξεργασία τους!

Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς, για να απολαύσει ωραίες γεύσεις σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον!

4

 

milchl1Molkerei-2

2

pfunds-molkerei-thekeGermany: Dresden - The salesroom of "Pfund¿s dairy"

Η Δρέσδη είναι μια πόλη «κούκλα» και εκτός απ’ αυτό το όμορφο μαγαζί έχει και πολλά άλλα εντυπωσιακά αξιοθέατα!

Είναι χτισμένη σε μια κοιλάδα στον ποταμό Έλβα (Elbe), και κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (13 Φεβρουαρίου 1945) βομβαρδίστηκε με αποτέλεσμα να κατασταφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Μετά από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Δρέσδη έγινε σημαντικό βιομηχανικό κέντρο στην Ανατολική Γερμανία με μεγάλη ερευνητική υποδομή. Πολλά σημαντικά ιστορικά κτήρια επανοικοδομήθηκαν, αν και οι ηγέτες της πόλης επέλεξαν να αναδημιουργήσουν τις μεγάλες γειτονιές  (με αρχιτεκτονική «τούρτας», χαρακτηριστική πρακτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό) για οικονομικούς και ιδεολογικούς λόγους.

Αφήστε μια απάντηση