Γενικό Λύκειο Καρέα
27 Σεπ 2013

«Red Hulk» της Α. Προέδρου: η μικρού μήκους ταινία που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Δράμας! Στη Διεύθυνση Φωτογραφίας η απόφοιτη του σχολείου μας Χριστίνα Μουμούρη!

Συντάκτης: Κριπαροπούλου Αντιγόνη | Κάτω από: Βραβεία και Διακρίσεις

red-hulk

Η ταινία «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου, που πραγματεύεται το φαινόμενο του νεοναζισμού, απέσπασε το “Χρυσό Διόνυσο” στο 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με την προσπάθεια ενός νέου να αναζητήσει την ατομική και της συλλογική του ταυτότητα, μέσα στην δύσκολη, σύγχρονη, ελληνική πραγματικότητα. Η ανάγκη του να ανήκει σε μια ομάδα που θα είναι αποδεκτός (δεδομένου ότι διακατέχεται από συναισθήματα μοναξιάς, ανασφάλειας και από έλλειμμα αυτοπεποίθησης), τον οδηγεί αρχικά, σ’ έναν σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και στη συνέχεια σε μια ακροδεξιά οργάνωση.  Η εμπλοκή του σ’ ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα που γεννούν συνειδησιακά διλήμματα και εσωτερικές συγκρούσεις… 

Η σκηνοθεσία είναι τολμηρή, τα πλάνα είναι «κοφτά» από κάμερα στο χέρι και οι διάλογοι είναι ρεαλιστικά σκληροί στην προσπάθεια να αναδειχτεί το κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον του κεντρικού ήρωα.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο -ερμηνεύει τον Γιώργο- έχει ο Φρίξος Προέδρου,  και η γεμάτη εσωτερικότητα και κλιμακούμενες εντάσεις ερμηνεία του, του χάρισε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.       

Η ταινία απέσπασε επίσης, το βραβείο Ελλήνων Κινηματογραφιστών.

                   ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου 

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη (η οποία υπήρξε μαθήτριά μας στο Γενικό Λύκειο Καρέα και πολύ χαιρόμαστε που την βλέπουμε να ασχολείται μ’ αυτό που αγαπάει, που δημιουργεί ομορφιές και διακρίνεται σ’ έναν τόσο δύσκολο χώρο)!

Μοντάζ, Sound Design: Σαϊφεντίν Σαλήμ / Special Advisor & Co

Writer διαλόγων: Dr Zarko

Ηχοληψία: Βασιλική Πούλου

Casting Director: Ελένη Λαζαράκη

Co-Set Designer: Αρτεμις Θεοδωρίδη

Special Set Advisor : Dr Zarko

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Εφη Μουτσιάνα

Graphic Designer: Μανίνα Δουραλή

Μακιγιάζ: Jennifer Rage, Αλίσα Ζούμπκο

Κομμώσεις: Αλίσα Ζούμπκο

Special Advisor: Dr Zarko

Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Λαζαράκη 

Ηθοποιοί: Φρίξος Προέδρου, Νέστορας Φανάρας, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελισσαίος Βλάχος, Ντομένικα Ρέγκου, Συμεών Τσακίρης, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάνος Στεφανάκης, Θεοφύλακτος Αργυρού, Πάνος Ναστ, Γιάννης Ηλιάδης.       

Αφήστε μια απάντηση