Γενικό Λύκειο Καρέα
21 Ιούλ 2013

Το χάλκινο μετάλλιο στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας κατέκτησε η Φανή Ζούμπου!

Συντάκτης: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΕΑ | Κάτω από: Βραβεία και Διακρίσεις

PENTAX DIGITAL CAMERA

Η  Φανή Ζούμπου -μαθήτρια του ΓΕΛ Καρέα– και ο  Στέργιος Τσίτος του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας που διεξήχθη στην Βέρνη της Ελβετίας την προηγούμενη εβδομάδα.

0f02f120021221f12f

Η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των  Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου ΓΕΛ Πειραιά απέσπασαν  έπαινο.

Τα παιδιά διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους  πενήντα μαθητές/τριες από 62 χώρες.

O  διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και  πραγματοποιείται εδώ και 24 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η  Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η τρίτη φορά τα  τελευταία τέσσερα χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να  εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και  πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Βιολογίας (ΠΔΒ), που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του  ΥΠΕΠΘ.

15732218_1_limghandler

Η  διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη  ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις  Βιολογίας από τα σχολεία της πατρίδας τους και προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα  μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των  πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο  Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών  της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της  παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο, αφού η Βιολογία και στις  τρεις τάξεις του Λυκείου διδάσκεται από μία ώρα εβδομαδιαίως, παρά την γενική  παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα.

Μπράβο παιδιά!

00f0ew21fewfewefw2222222

Φανή, μας έκανες υπερήφανους! Σ’ ευχαριστούμε!

 Επίσης, μεγάλη επιτυχία ήταν και εκείνη της Μαρίας Ζούμπου -μαθήτριας του σχολείου μας- η οποία έφτασε έως και την Γ’ φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού Βιολογίας, δηλαδή πολύ κοντά στην πρόκριση!

Αφήστε μια απάντηση