Γενικό Λύκειο Καρέα
15 Ιούν 2013

Δικός μας μαθητής (Γ’ Λυκείου 2009) σχεδίασε σύστημα υπολογισμού μορίων σε κινητό τηλέφωνο!

Συντάκτης: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΕΑ | Κάτω από: Βραβεία και Διακρίσεις

48b-thumb-large

Ο Δημήτρης Διαμαντής, όταν ήταν μαθητής της Γ’ Λυκείου στο σχολείο μας (2009), πήρε τα μαθηματικά από το συννεφάκι και τα έκανε πρόγραμμα για κινητά τηλέφωνα.

Πρόκειται για έναν υπολογιστή μορίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Με αυτόν μπορεί ένας μαθητής να υπολογίσει πόσα μόρια συγκεντρώνει ανά επιστημονικό πεδίο, ανάλογα με τη βαθμολογία του σε κάθε μάθημα. Παρόμοιοι υπολογιστές μορίων υπάρχουν πολλοί στο Διαδίκτυο, παραδεχόταν σε συνέντευξη που είχε δώσει τότε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, «αλλά κανείς δεν είχε φτιάξει έναν για κινητά. Επιπλέον, στους περισσότερους πρέπει να υπολογίσεις ξεχωριστά τους απαιτούμενους συντελεστές, ενώ εγώ το έφτιαξα ώστε να γίνεται αυτόματα. Και λειτουργεί σε όλες τις συσκευές που το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα».

«Δεν είμαι καλός μαθητής», έλεγε τότε. «Ισως να περάσω σε κάποιο ΤΕΙ, αλλιώς θα δουλέψω σε καφετέρια για να μαζέψω λεφτά για κάποιο ΙΕΚ».

Ο Δημήτρης, παρότι ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος στους υπολογιστές, σήμερα έχει τελειώσει τις σπουδές του στο συγκεκριμένο αντικείμενο και είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε απ’ αυτόν εξαιρετικές καινοτομίες!

Το δημόσιο σχολείο «έκανε πάλι το θαύμα του»!

Εμείς οι καθηγητές του στο Λύκειο του Καρέα τον θυμόμαστε με αγάπη, όχι μόνο για τις διακρίσεις του αλλά και για το ήθος του!

Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (3/5/2009)

Αφήστε μια απάντηση