Διάλεξη για την έρευνα στο Cern από τον Δρ. Φυσικής Πασχάλη Αναστασόπουλο

Διάλεξη έδωσε στους μαθητές του Λυκείου Καμπάνη ο Δρ. Φυσικής Πασχάλης Αναστασόπουλος, για την έρευνα στο Cern. Η διάλεξη έλαβε χώρα την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, τις τελευταίες δυο ώρες του ωρολογίου προγράμματος.

Cern4Μετά από πρόσκληση του σχολείου, ο Δρ. Αναστασόπουλος μίλησε με απλά λόγια στους μαθητές για το μεγαλύτερο πείραμα του κόσμου, που συντελείται στα Γαλλοελβετικά σύνορα στις εγκαταστάσεις του Cern. Εξήγησε τη δομή του ερευνητικού κέντρου, τις αρχές λειτουργίας του μεγάλου αδρονικoύ επιταχυντή (Large Hadron Collider) και γενικότερα τη φιλοσοφία του πειράματος. Χωρίς να εμπλακεί στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των εξισώσεων, συζήτησε με τους μαθητές για το σωματίδιο του Higgs, την ανυπαρξία μάζας ενός σωματιδίου, τα οφέλη της βασικής έρευνας και απομυθοποίησε διάφορες θεωρίες καταστροφής του κόσμου που ακούγονται από διάφορους ημιμαθείς…

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη προσήλωση και ενδιαφέρoν καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας και μετά το τέλος της, βομβάρδισαν με ερωτήσεις (παντός τύπου…) τον ομιλητή.

Ο Δρ. Αναστασόπουλος μας παραχώρησε ευγενικά τη διάλεξή του για κάθε ενδιαφερόμενο.

Cern5Cern3Cern2Cern1

Σχετικά με Τάσος Βαφειάδης

Δρ. Χημείας Α.Π.Θ.
MSc Διδακτικής Ε.Κ.Π.Α.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Λύκειο Καμπάνη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

15 Responses to Διάλεξη για την έρευνα στο Cern από τον Δρ. Φυσικής Πασχάλη Αναστασόπουλο

  1. Πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου διάλεξη. Ευχαριστούμε τον δρ. Αναστασόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *