Θα γίνει ανακατεύθυνση στη νέα μας σελίδα σε

seconds

Βράβευση στην Τεργέστη της μαθήτριας Ελένης-Μαρίνας Βοτσαΐτη του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου

Η μαθήτρια της Α′ τάξης του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου, Ελένη-Μαρίνα Βοτσαΐτη, συνοδευόμενη από την καθηγήτρια του σχολείου κ. Καραπαπά Αναστασία, μετέβη την Παρασκευή 29-3-2019 στην Τεργέστη, όπου, το Σάββατο, 30-3-2019,παρέστη στην τελετή βράβευσης και της απονεμήθηκε το βραβείο που κέρδισε ύστερα από συμμετοχή της στον Διεθνή διαγωνισμό Ποίησης «Castello di Duino».Η εμπειρία καταπληκτική. Άφιξη με αεροπλάνο στην Τεργέστη μέσω Ρώμης. Παρακολούθηση της εκδήλωσης  βράβευσης και παραλαβή του βραβείου στον χώρο  sala Piccola Fenice. Περιήγηση στην πόλη της Τεργέστης και στα αξιοθέατά της: Πιάτσα Ουνιτά ντ’ Ιτάλια, Μεγάλο Κανάλι, Καστέλο Μιραμάρε, Καστέλο ντι Ντουίνο, Καθεδρικός Σαν Τζούστο, Ορθόδοξη ελληνική εκκλησία Άγιος Νικόλαος, Ιστορικά καφέ της πόλης, Ρωμαϊκά ερείπια. Θέαση των επιβλητικών, αφοπλιστικά όμορφων  κτηρίων , αρτ νουβό και νεοκλασικού ρυθμού. Συνάντηση με μέλη της ελληνικής ομογένειας και φιλοξενία μας από αυτά.

Οι εμπειρίες, τα βιώματα, τα συναισθήματα πλούσια και ποικίλα. Τα οφέλη, κυρίως για έναν έφηβο, πολλαπλά. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, ενεργοποίηση των αντανακλαστικών δημιουργικότητας, εμπέδωση της αξιοκρατίας, κοινωνικοποίηση, δυνατότητα επαφής με συνομηλίκους   αναλόγων ενδιαφερόντων. Ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, προβληματισμών και στόχων. Καλλιέργεια κοσμοπολίτικης αντίληψης, εξωστρέφειας και αισθητικής. Εθνική υπερηφάνεια και συνειδητοποίηση τόσο της διαχρονικής παρουσίας του Ελληνισμού στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα, όσο και της δύναμης που έχει η Τέχνη να ενώνει τους λαούς. Επαφή με  άλλους λαούς, νοοτροπίες γαστριμαργικές επιλογές. Απόκτηση ποικίλων γνώσεων. Πρόσληψη ερεθισμάτων για συνέχιση της προσπάθειας με στόχο τη συνεχή βελτίωση και τη συνεισφορά στην πρόοδο, την εξέλιξη και την αριστεία.

Οι καθηγητές του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου συγχαίρουμε τη μαθήτριά μας και ευχόμαστε σε αυτή  και σε όλους τους μαθητές καλή τους πρόοδο, δύναμη στον αγώνα της ζωής τους, στοχοπροσήλωση σε υψιπετείς στόχους  και αξιοποίηση του ύψιστου αγαθού της παιδείας.

Βράβευση στην Τεργέστη της μαθήτριας του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου

Ευχαριστούμε, επίσης, τον κ. Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου για την ευγενική του προσφορά να μας εξασφαλίσει τα αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβασή μας στην Τεργέστη.

Οι καθηγητές του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση