Θα γίνει ανακατεύθυνση στη νέα μας σελίδα σε

seconds

Τα εγκαίνια της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, με μια λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης, Αίθουσα: «Γεώργιος Κοκοσούλας», του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

 

GridArt 20220629 224110667

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Σταμάτης καλωσόρισε τους/τις παριστάμενους/ες στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης εκφράζοντας την ελπίδα ο νέος χώρος να λειτουργήσει σαν ζωντανό κύτταρο γνώσης, μάθησης και προαγωγής της παιδείας όχι μόνο για τους μαθητές/τριες, τους διδάσκοντες/ουσες, αλλά και για τους κατοίκους του Ευηνοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Έλενα Τζάνη. Στη σύντομη ομιλία της παρουσίασε ενδεικτικούς τίτλους βιβλίων, ευχαρίστησε όσους πρόσφεραν βιβλία (και συγκεκριμένα την κ. Γονή Αθανασία, τον κ. Παλαιολόγο Ιάκωβο, τον κ. Νικάκη Ιωάννη, τον κ. Στεργιάνη Ιωάννη, τον κ. Ρόμποπλα Κωνσταντίνο, την οικ. του κ. Κίμωνα Κοκοσούλα καθώς και τον κ. Κορδόση Νίκο), αιτιολόγησε την ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης (προς τιμήν του Γεώργιου Κοκοσούλα λόγω της προσφοράς μεγάλου αριθμού βιβλίων και του επίπλου-βιβλιοθήκη από την οικ. του κ. Κίμωνα Κοκοσούλα), αναφέρθηκε στην χρήση της ως χώρου διεξαγωγής επιμορφωτικών δράσεων και συναντήσεων για ομαδοσυνεργατικά projects, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, διαλέξεις. Ακολούθησε ο εκπαιδευτικός του σχολείου Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο οποίος παρουσίασε, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποίησαν οι μαθητές με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο: «Σάλτσινο, η αλμυρή γη που μας χαρακτηρίζει», «Και ερωτεύτηκες τη λίμνη την ήρεμη. Και γίνεσαι ψαράς…» (σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Messolonghi By Locals), εργαστήριο ρομποτικής, «The Tipping Point». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, που αφορούσαν κινητικότητα-επιμόρφωση εκπαιδευτικών του σχολείου.

Εκ μέρους της οικογένειας του κ. Κίμωνα Κοκοσούλα ευχαρίστησε το Σύλλογο των Διδασκόντων και το Διευθυντή του Λυκείου Ευηνοχωρίου η κ. Μαρία Κοκοσούλα για την τιμή στο πρόσωπο του αείμνηστου Γιώργου Κοκοσούλα να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

 

 

IMG 3233 resize

Τέλος, οι προσκεκλημένοι/ες επισκέφτηκαν τον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης και θαύμασαν την έκθεση με έργα χαρακτικής δημιουργίας των μαθητών/τριών, ενώ σε οθόνες μπορούσαν να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα video από τη συμμετοχή των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

IMG 3247 resizeIMG 3244 resize IMG 3255 resize

IMG 3256 resize

Παρέλαβαν, επίσης τη σχολική εφημερίδα «ΕύηνοSPODES», που με αγάπη και μεράκι εξέδωσε η σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της σημερινής εποχής και της σύγχρονης εκπαιδευτικής πολιτικής για τη  σύνδεση του σχολείου με το οικονομικό,  κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

 

 

IMG 20220630 230300 849

Η εκδήλωση  έκλεισε με την ευχή η Βιβλιοθήκη να αποτελέσει έναν ανοικτό ορίζοντα στη γνώση.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση