Feed
Άρθρα
Σχόλια
bts

Αγαπητοί μας μαθητές,

μετά από 2 μήνες φυσικής απουσίας σας από το σχολείο και μόνο με την τεχνολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (εξΑΕ) να μας φέρνει κοντά στον ρόλο μας, εσάς ως μαθητές μας και εμάς ως δασκάλους σας, ήρθε η ώρα τώρα, μετά τη σχετική απόφαση του υπουργείου μας, να ξαναβρεθούμε στις πραγματικές πάλι, πέρα από τις εικονικές, τάξεις!

Έτσι από μεθαύριο, Δευτέρα 18 Μαΐου, τα μαθήματα του σχολείου μας ξεκινούν πάλι .. κανονικά και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουνίου οπότε και θα λήξει το σχολικό έτος !!

Με μέλημα τη σωστή και αποτελεσματική διεξαγωγή των μαθημάτων αλλά ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ την ΑΣΦΑΛΕΙΑ τη δική σας και των οικογενειών σας (αλλά και των δασκάλων σας και των οικογενειών τους) αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε το σχολείο με τον τρόπο που περιγράφεται στη συνέχεια:

  • Με τα λεωφορεία θα μετακινούνται μέχρι 25 μαθητές και ποτέ περισσότεροι
  • Σε κάθε αίθουσα θα βρίσκονται μέχρι 15 μαθητές και ποτέ περισσότεροι
  • Σε κάθε διάλειμμα θα βγαίνουν ΟΛΟΙ από τις αίθουσες και αυτές θα απολυμαίνονται
  • Στον χώρο της αυλής θα πρέπει να τηρείτε απόσταση ασφαλείας, τουλάχιστον 1,5 μέτρο ο ένας από τον άλλο και ποτέ λιγότερο
  • Κατά την διάρκεια των μαθημάτων τόσο τα γραφεία των διδασκόντων όσο και οι τουαλέτες θα απολυμαίνονται
  • Το κυλικείο ΔΕΝ θα λειτουργήσει οπότε ο καθένας σας θα πρέπει να φέρνει μαζί του ότι χρειάζεται στη διάρκεια του σχολείο από φαί και νερό

Ας τα δούμε στη συνέχεια πιο διεξοδικά..

1. Χωρισμός των μαθητών σε δύο ΟΜΑΔΕΣ

Οι μαθητές σε κάθε τμήμα του σχολείου χωρίστηκαν σε δύο ισάριθμες ομάδες, την ΟΜ1 και την ΟΜ2.  Οι μαθητές της ΟΜ1 θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα την Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή ενώ οι μαθητές της ΟΜ2 θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα την Τρίτη – Πέμπτη.  Αυτό θα ισχύσει την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου δηλαδή από Δευτέρα 18 Μαΐου μέχρι και Παρασκευή 22 Μαΐου.  Την επόμενη εβδομάδα (25 – 29 Μαΐου) θα γίνει το αντίστροφο: οι μαθητές της ΟΜ2 θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα την Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή ενώ οι μαθητές της ΟΜ1 θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα την Τρίτη – Πέμπτη.  Την μεθεπόμενη ξανά το αντίστροφο κ.ο.κ.

Ο χωρισμός έγινε σε μεγάλο βαθμό αλφαβητικά.  Επειδή όμως η απόλυτη αλφαβητική κατανομή δημιούργησε κάποια προβλήματα τόσο στα τμήματα Ομάδων προσανατολισμού (ΟΠ), που αντλούν μαθητές απ’ όλα τα τμήματα της τάξης, όσο και στα λεωφορεία με αποτέλεσμα να προκύπτουν τμήματα ΟΠ με περισσότερους από 15 μαθητές καθώς και δρομολόγια λεωφορείων με περισσότερους από 25, η αρχική (αλφαβητική) κατανομή τροποποιήθηκε ώστε να διορθωθούν αυτές οι .. παραφωνίες!

Με την κατανομή που προέκυψε εξασφαλίσαμε τόσο τη μετακίνηση όλων των μαθητών με το όριο των 25 ανά λεωφορείο όσο και τη λειτουργία όλων των τμημάτων με το όριο των 15 ανά αίθουσα!!

Έχετε ήδη λάβει ένα SMS ο καθένας σας στο οποίο σας ενημερώνουμε σε ποια από τις δύο ομάδες έχετε κατανεμηθεί.

Όσοι λοιπόν βρίσκονται στην ΟΜ1 θα πρέπει να έρθουν στο σχολείο μεθαύριο, Δευτέρα 18 Μαΐου.  Όσοι βρίσκονται στην ΟΜ2 θα πρέπει να έρθουν στο σχολείο την επόμενη μέρα, Τρίτη 19 Μαΐου.

2. Μεταφορά με τα λεωφορεία.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων παραμένουν τα ίδια καθώς και οι ώρες διέλευσης από τα χωριά.  Μόνο που, πλέον, σε κάθε λεωφορείο θα υπάρχουν έως 25 μαθητές!  Για λόγους ασφάλειας θα πρέπει να μην κάθεστε σε διπλανά καθίσματα!!!  Φροντίστε ώστε να κάθεται ένα άτομο σε κάθε «καναπέ» των δύο και επιπλέον :

  • στην πρώτη σειρά να κάθεστε στην πλευρά που είναι προς τον οδηγό ,
  • στην επόμενη σειρά να κάθεστε στην πλευρά που είναι προς τις πόρτες ,
  • κ.ο.κ.

όπως, για παράδειγμα φαίνεται στο παρακάτω σχήμα:

Φροντίστε ώστε η είσοδος και η έξοδός σας από το λεωφορείο να γίνεται με τάξη, κρατώντας αποστάσεις και ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ!!

Όποιος είναι πιο ΚΟΝΤΑ στην ΈΞΟΔΟ κατεβαίνει ΠΡΩΤΟΣ !

3. Κατανομή τμημάτων σε αίθουσες.

Με βάση των αριθμό των μαθητών που προέκυψε για κάθε τμήμα (Γενικής παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού) έγινε η νέα κατανομή τμημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας.  Η νέα αυτή κατανομή φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

ΤΜΗΜΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ
Α1 2
Β1 5
Β2 6
Β-ΑΝΘ 5
Β-ΘΕΤ 6
Γ1 3
Γ2 4
Γ-ΑΝΘ 3
Γ-ΘΕΤ 4
Γ-ΥΓΕ 7
Γ-ΟΚΠ 1
Γ-ΘΕΤΥΓΕ 4
Γ-ΘΕΤΟΚΠ 1

Οι αριθμοί των αιθουσών βρίσκονται αναρτημένοι πάνω από την πόρτα της αίθουσας, φαίνονται όμως και στο σχέδιο του σχολείου που έχουμε στον πίνακα ανακοινώσεων και σας παραθέτω στη συνέχεια για όποιον το χρειάζεται:

4. Είσοδος – έξοδος μαθητών από τις αίθουσες

Η μετακίνηση από την αυλή προς τις αίθουσες διδασκαλίας και αντίστροφα θα γίνεται ακλουθώντας τη διαδρομή που φαίνεται στο προηγούμενο σχήμα.  Δηλαδή οι μαθητές στις αίθουσες 2, 3 και 4  θα χρησιμοποιούν τη σκάλα που οδηγεί στην ΒΟΡΕΙΑ έξοδο του διδακτηρίου (αυτή δίπλα από το κυλικείο) ενώ οι μαθητές στις αίθουσες 1, 5, 6 και 7 θα χρησιμοποιούν τη σκάλα που οδηγεί στη ΝΟΤΙΑ έξοδο του διδακτηρίου (στη ράμπα) .

Οι διαδρομές αυτές έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο του σχεδιασμού του σχολείου για το μνημόνιο ενεργειών σε περίπτωση σεισμού ή φυσικών καταστροφών όπως προβλέπεται από τον ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Πρόληψης) και έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη γρήγορη και ασφαλή εκκένωση του κτιρίου λαμβάνοντας υπόψη την κατανομή των αιθουσών των δύο συστεγαζόμενων σχολείων και τη χωρητικότητα των τριών (Βόρεια, Κεντρική και Νότια) εξόδων του διδακτηρίου.  Τώρα, για την επαναλειτουργία του σχολείου, το ζητούμενο δεν είναι η γρήγορη αλλά μόνο η ασφαλής εκκένωση του κτηρίου κατά το διάλειμμα με τρόπο που να τηρούνται οι σωστές αποστάσεις από μαθητή σε μαθητή!! Θα ακολουθηθεί επομένως το πρωτόκολλο ενεργειών του παραπάνω σχεδίου (μνημονίου ενεργειών)

Με βάση τις οδηγίες που έχουμε λάβει, η απόσταση του κάθε μαθητή από τον άλλο δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από το 1,5 μέτρο.  Να κρατάτε λοιπόν τις αποστάσεις και να περπατάτε ο ένας πίσω από τον άλλο και ΟΧΙ δίπλα – δίπλα !!

ΠΡΟΣΟΧΗ: όταν βγαίνετε από την αίθουσα για διάλειμμα, να αδειάζετε το θρανίο σας ώστε να μπορεί να γίνει σωστά η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ!!  Να παίρνετε λοιπόν ό,τι χρειάζεστε μαζί σας (φαγητό, το νερό σας κ.λπ) και να βάζετε τα υπόλοιπα (βιβλία – τετράδια κ.ο.κ.) στην τσάντα σας την οποία να αφήνετε στο κάθισμά σας!!

5. Διάταξη καθισμάτων στην αίθουσα

Με βάση τις οδηγίες που έχουμε λάβει, η απόσταση του κάθε μαθητή από τον άλλο δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από το 1,5 μέτρο.  Για τον λόγο αυτό τα θρανία και τα καθίσματα στις αίθουσες έχουν διαταχθεί κατάλληλα.  Ένα παράδειγμα για μια αίθουσα με 12 μαθητές φαίνεται στο παρακάτω σχήμα:

Για διευκόλυνση σας να θυμάστε:

στην πρώτη σειρά τα καθίσματα να βρίσκονται στην πλευρά του θρανίου που είναι προς τα παράθυρα,

στην επόμενη σειρά τα καθίσματα να βρίσκονται στην πλευρά του θρανίου που είναι προς τον διάδρομο ,

κ.ο.κ.

6. Στο διάλειμμα

Να χρησιμοποιείτε την πίσω αυλή ΜΟΝΟ!  Εάν χρειαστείτε τις βρύσες, μόνο  – και – μόνο τότε να μετακινείστε στην μπροστινή και στη συνέχεια να επιστρέφετε στην πίσω αυλή.  Να ΜΗΝ κάθεστε (ή στέκεστε) κοντά ο ένας στον άλλο.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 1,5, ΜΈΤΡΩΝ !!

Να μην μπαίνετε στο κτίριο για κανένα λόγο στη διάρκεια του διαλείμματος.  Για οτιδήποτε χρειάζεστε να ζητάτε τη βοήθεια του εφημερεύοντα καθηγητή!!

7. Τουαλέτες

Επειδή κατά τη διάρκεια του μαθήματος γίνεται η απολύμανση στα γραφεία των καθηγητών και στις ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, φροντίστε να πηγαίνετε στις τουαλέτες ΜΟΝΟ κατά το διάλειμμα δηλαδή:

μόλις βγείτε από το μάθημα, ή

πριν μπείτε για το επόμενο μάθημα (μόλις κτυπήσει το κουδούνι για το τέλος τους διαλείμματος)

Να ΜΗΝ μπαινοβγαίνετε στο κτίριο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος !!

Στο χώρο της τουαλέτας φροντίστε ώστε να ΜΗΝ υπάρχει συνωστισμός !!  Να μπαίνει πάντα ένας και ο επόμενος μπαίνει όταν βγει ο προηγούμενος.  Κατά την αναμονή σας στον διάδρομο ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!

8. Τι να φέρετε μαζί σας

Εκτός από τα σχολικά σας εφόδια (βιβλία, τετράδια, κ.ο.κ.) φροντίστε να φέρετε μαζί σας το κολατσιό και το νερό σας. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: το κυλικείο ΔΕΝ θα λειτουργεί !!

Επιπλέον, φροντίστε να φέρετε μαζί σας ό, τι εξοπλισμό ασφάλειας θεωρείτε απαραίτητο (μάσκα, καθαριστικά μαντηλάκια κ.ο.κ.).

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ, ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ο διευθυντής σας,

 

ΑΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων