Feed
Άρθρα
Σχόλια
IMG_20181012_133535

«Τα πάντα ρεί» έλεγε ο Ηράκλειτος, «ένα πράγμα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και αυτό είναι ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ» λένε οι σύγχρονοι..  Έτσι συνέβη (ευτυχώς) και με τις διδακτικές μεθόδους.. Έχουν αλλάξει προς το καλύτερο με αποτέλεσμα αρκετά μαθήματα (και καθηγητές) να δίνουν έμφαση στην ομαδοσυνεργατική διδακτική προσέγγιση και (επί το απλούστερο) στην αποτελεσματική εργασία στη διάρκεια του μαθήματος..  Το αποτέλεσμα;; Κάποια από τα βιβλία είναι απαραίτητα ΜΟΝΟ στην τάξη!!  Πρόκειται για μαθήματα στα οποία οι καθηγητές στηρίζονται πιο πολύ στην ουσιαστική εργασία μέσα στα πλαίσια του σχολικού ωραρίου παρά στην κοπιαστική εργασία στο σπίτι.

Εφόσον, λοιπόν. ορισμένα βιβλία δεν είναι απαραίτητο να «πηγαινο-έρχονται» σχολείο – σπίτι πολλοί μαθητές είτε με την καθοδήγηση εκπαιδευτικού είτε με δικιά τους πρωτοβουλία τα αφήνουν στον χώρο του σχολείου. Η συνηθισμένη πρακτική του «τα αφήνω κάτω από το θρανίο» είχε προβληματίσει στο παρελθόν μαθητές – καθηγητές – αλλά και το προσωπικό καθαριότητας του σχολικού χώρου αφού, μαζί με τα βιβλία, συχνά παρέμεναν στο ίδιο μέρος και διάφορα άλλα «όμορφα» όπως.. υπολείμματα φαγητού, χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα και άλλα .. ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγιεινή του χώρου πραγματάκια..

Η πρώτη λύση δόθηκε με την τοποθέτηση, στο πίσω μέρος κάθε αίθουσας, μιας σειράς θρανίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη.  Το μέτρο απέτυχε παταγωδώς αφού, άλλοτε από βιασύνη και άλλοτε από αμέλεια, η εικόνα ΑΤΑΞΙΑΣ που δημιουργήθηκε κάθε άλλο παρά σχολική ΤΑΞΗ θύμιζε.. Επιπλέον, συχνά ήταν αδύνατο να βρει κανείς το δικό του βιβλίο μέσα στον .. χαμό.

Βλέποντας αυτήν την κατάσταση ο διευθυντής του σχολείου μας είχε μία πολύ απλή ιδέα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.  Φρόντισε, λοιπόν, να προμηθευτεί αρκετά box τόσα ώστε να καλύψουν τον αριθμό των μαθητών με σκοπό την τακτοποίηση και την διατήρηση της καθαριότητας των αιθουσών.

Οι μαθητές εκτίμησαν αυτήν την προσπάθεια και συμμετείχαν στην τοποθέτηση των βιβλίων στα box.

Έτσι  οι τάξεις επανήλθαν στην όμορφη τακτοποιημένη κατάσταση που όλοι απολαμβάνουμε!!

ΠΑΠΠΑ ΜΕΛΙΝΑ

Τμήμα Α2 – 2018 – 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων