Feed
Άρθρα
Σχόλια
ΤΕΛΟΣ

Με το πέρας των εξετάσεων λήγει και τυπικά το σχολικό έτος εντούτοις θα σας παρουσιάσουμε τα γεγονότα που συνέβησαν από τον Φεβρουάριο και μετά και δεν δημοσιεύθηκαν.

Ας ξεκινήσουμε….

Στις 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την σύμβουλο του σχολείου μας στους μαθητές και καθηγητές με θέμα τον ρατσισμό και την βία καθώς και τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Στις 9 Μαρτίου 2018 οι μαθητές της Β΄ Τάξης επισκέφτηκαν τα Μετέωρα και συγκεκριμένα την Μονή του Αγίου Στεφάνου και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Μόνης. Λίγο πριν επισκέφτηκαν το μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών οπού έμειναν έκπληκτοι από τις ποικιλίες μανιταριών που υπάρχουν στη χώρα μας. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στα Τρίκαλα όπου επισκέφτηκαν το Τζάμι της Πόλης και το Ρόλοι ενώ είχαν χρόνο για φαγητό και καφέ στο κέντρο της πόλης.

     
Την ίδια μέρα οι μαθητές της Α΄ Τάξης επισκέφτηκαν και αυτοί τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών όπου ενημερώθηκαν για το τρόπο τις προϋποθέσεις και τον βαθμό δυσκολίας για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, τα υπέρ και τα κατά αυτών καθώς και την πορεία ενός μαθητή αφού περάσει σε μια τέτοιου είδος σχολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εβδομάδα 5-10 Μαρτίου οι μαθητές τις Γ΄ Λυκείου πραγματοποίησαν την πενταμερή εκδρομή τους στην Κρήτη.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας αντιμετώπισε την ποδοσφαιρική ομάδα των Λυκειακών τάξεων Βερδικούσιας. Δυστυχώς τα αγόρια μας έχασαν στα πέναλτι με 5-4 υπέρ της Βερδικούσιας. Ωστόσο για εμάς βγήκαν νικητές….!!! Του χρόνου ελπίζουμε για κάτι καλύτερο.

 

Στις 23 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σχολική μας εορτή για τη 25ή Μαρτίου. Οι μαθητές με την επιμέλεια των καθηγητών μας, έβγαλαν ένα άρτιο αποτέλεσμα και μέσω των θεατρικών που παρουσίασαν κατάφεραν να μας παρουσιάσουν με γλαφυρό τρόπο το ιστορικό της επανάστασης καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι άνθρωποι και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου όλοι οι μαθητές παρευρέθηκαν στην θεία λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε εις μνήμη όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή του για την ελευθερία μας.

Αξίζει να τονιστεί πως ομιλία απεύθυνε η νηπιαγωγός του Δομενίκου τονίζοντας στο λόγο της τα μηνύματα την επανάστασης του 1821.

 

  
Ακολούθησε κατάθεση στέφανων από τους εκπροσώπους της πολιτείας, τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Δομένικου καθώς και από τα μικρά παιδάκια του νηπιαγωγείου.

Τέλος ακολούθησε η παρέλαση και αμέσως μετά παραδοσιακοί χοροί από τα κορίτσια του γυμνασίου.
Τους χορούς επιμελήθηκε ο γυμναστής του σχολείου μας κ.Μπατιμαρούδης Μανώλης.

Η Περιφερειακή Διευθ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Δράσεων για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση φαινομένων Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, τους Προϊστάμενους Επιστ. και Παιδαγ. Καθοδήγησης Π.&Δ.Ε. Θεσσαλίας και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας διοργάνωσε τρεις Επιμορφωτικές Ημερίδες στις πόλεις Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα για την υποστήριξη των Ομάδων Δράσεων πρόληψης της σχολικής κοινότητας με θέμα : «Οδηγώντας προς ένα ασφαλές σχολείο : μέθοδοι , εργαλεία , στάσεις και πεποιθήσεις που βοηθούν στην αποτελεσματική διαχείριση συμπεριφορών που προβληματίζουν τη σχολική κοινότητα».
Στην επιμορφωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 29 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΚΕΘΕΑ παρευρέθηκε ο διευθυντής του σχολείου μας κ.Φανίκος Αστέριος θέλοντας να ενημερωθεί για θέματα διαχείρισης της ενδοσχολικές βίας.

Μπορείτε να βρείτε τον Οδηγό στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ.
http://www.iep.edu.gr/images/IEP/EPISTIMONIKI_YPIRESIA/Epist_Monades/A_Kyklos/School_Democracy/Thematiki_Evdomada/PROLIPSI_ETHISMOY_KAI_EXARTISEON/TO_SXOLEIO_OS_KOINOTHTA/KETHEA1_I/ODHGOS_soma.pdf

Μετά το Πάσχα…

Από τις 19 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 22 Απριλίου Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των παιδιών των τάξεων της Πρώτης και Δευτέρας Λυκείου. Τα παιδιά επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της Κέρκυρας όμως αυτά ου ξεχώρισαν ήταν το Παλάτι της Πριγκίπισσας Σίσσυς, ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, το Μουσείο CASA PARLANTE , η τοποθεσία Κανόνι και φυσικά η περίφημη Λιστών. Να επισημάνουμε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Κέρκυρα καθηγητές και μαθητές είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις παραδοσιακές λιχουδιές της Κέρκυρα ξεχωρίζοντας την περιβόητη Παστιτσάδα.

                            
Τέλος τα παιδιά εκτός από τη Κέρκυρα επισκέφτηκαν και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης οπού μετέφεραν υπό τις καθοδηγήσεις της φιλολόγου κ.Φουνταρλή απόσπασμα από την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Βασίλης Καραγιάννης Μαθητής Β΄ Λυκείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων