Feed
Άρθρα
Σχόλια

Η εύκολη πληροφόρηση και συχνή παραπληροφόρηση στην εποχή του internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθιστά απαραίτητη την σωστή ενημέρωση όλων και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα που αφορούν την υγεία τους και δεν καλύπτονται από το τυπικό αναλυτικό πρόγραμμα.

Η “σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία” είναι ένας ευαίσθητος τομέας που αφορά ιδιαίτερα τους έφηβους μαθητές.  Η σωστή ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στην αντισύλληψη αλλά και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι απαραίτητη στην περίοδο της εφηβείας.

Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε προχθές Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων:

  • «Αντισύλληψη στην εφηβεία»
  • «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις»

στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος αγωγής υγείας  από επαγγελματίες υγείας του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Λάρισας.

Ο Γυναικολόγος κ. Καρανίκας  και η Δερματολόγος / Αφροδισιολόγος κ. Παπαδοπούλου

παρουσίασαν τα θέματα αυτά της ειδικότητάς τους και συζήτησαν με τους έφηβους, μαθητές και μαθήτριες της Α’ και της Β’ Λυκείου, ερωτήματα που είτε ήδη είχαν είτε τους δημιουργήθηκαν κατά την πραγματικά εξαιρετική παρουσίαση.

Ξεπερνώντας την αμηχανία τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν με ζωντάνια στη συζήτηση που ακολούθησε ενώ οι ειδικοί γιατροί έδωσαν κατατοπιστικές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις.

Με ιδιαίτερη προθυμία, τόσο ο κ. Καρανίκας όσο και η κ. Παπαδοπούλου παρέμειναν στο χώρο της εκδήλωσης μετά το τέλος της παρουσίασης και συζήτησαν κατ’ ιδίαν με μαθητές και μαθήτριες.

Το σχολείο σας ευχαριστεί πολύ για το χρόνο που διαθέσατε, για την εξαιρετική παρουσίαση αλλά και για την ειλικρινή προθυμία σας να βοηθήσετε τους μαθητές μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων