Οικολογική υποδοχή

image-11

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το Γενικό Λύκειο Ατσιποπούλου υποδέχθηκε τους μαθητές του με μια ευχάριστη ωστόσο ενδιαφέρουσα οικολογική πρωτοβουλία.

Τα σχολικά βιβλία διανεμήθηκαν στους μαθητές σε οικολογικές σακούλες και όχι σε πλαστικές όπως συνηθίζεται. Η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου των Διδασκόντων του Σχολείου είναι ενταγμένη στις οικολογικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση του οικολογικού προβλήματος.

Ανάμεσα σ’ αυτές και ο περιορισμός της χρήσης ειδών από πλαστικό υλικό. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην προστασία του περιβάλλοντος, η διαμόρφωση από μέρους τους οικολογικής συμπεριφοράς και η ανάληψη από μέρους των ανάλογων δράσεων στην καθημερινή τους ζωή. Ακόμα με την κίνηση αυτή το Λύκειο ανέδειξε την αποφασιστικότητά του να καταστεί Σχολείο ανοικτό στον πολιτισμό, την ιστορία και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής,πολύπλευρα χρήσιμο στους νέους και σε όλους τους ανθρώπους του Ατσιπόπουλου και του δυτικού Ρεθύμνου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιάννης Κανιολάκης, πριν τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές, τους εξήγησε τους λόγους της πρωτοβουλίας αυτής. Οι μαθητές την υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και ενδιαφέρον, μεταφέροντας, τέλος, το οικολογικό μήνυμα της πρώτης φετινής μέρας τους στο Σχολείο, στις οικογένειές τους και στις περιοχές που διαμένουν.