Φύση – Άνθρωπος – Πολιτισμός

Τη σχολική χρονιά 2008-2009 υλοποιήσαμε ένα ακόμα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: “Φύση – Άνθρωπος -Πολιτισμός”.

Τα παιδιά της Α’ τάξης ασχολήθηκαν με τα ωφέλη που αποκτά ο άνθρωπος στην επαφή του με τη φύση, καθώς και τις καταστροφικές επιπτώσεις κάποιων πράξεών του.

Προσπάθησαν να καταγράψουν τις πιο σημαντικές βλάβες που ο ίδιος ο άνθρωπος προκαλεί στη φύση και να προτείνουν εφικτές λύσεις.

Ένας τομέας που τους κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν η ανακύκλωση. Αφού συγκέντρωσαν πληροφορίες, δημιούργησαν ενημερωτικά φυλλάδια & αφίσες με σκοπό την αφύπνιση των συμμαθητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας .Ο Δήμος Κόφινα, όπου ανήκει η περιοχή μας, έχει ήδη ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια τοποθετώντας ειδικούς κάδους έξω από τα σχολεία καθώς και σε άλλα σημεία.

Η ομάδα αποδείχτηκε ιδιαίτερα συνειδητοποιημένη στο θέμα της προστασίας του Περιβάλλοντος καθώς “καθαρό και υγιές περιβάλλον είναι πολιτισμός. Είναι καθήκον όλων μας να σώσουμε τη φύση και να μην το καταστρέφουμε στο βωμό του κέρδους και μιας αδιαφορίας που δεν έχει εξήγηση ούτε δικαιολογία”.

Επίσης, στις 11-14/03/2009 οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό 4ήμερο ταξίδι στη Χίο, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε Ομηρούπολης με θέμα: “Μαστίχα – Το δέντρο που πληγώνουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων