Erasmus + Youth Seminar “Connected Recognition”

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο Connected Recognition πραγματοποιήθηκε από 20 ως 26 Φεβρουαρίου 2017 στη Λιθουανία από τον οργανισμό Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacija.  Εταίρος από την Ελλάδα ήταν ο οργανισμός Open Youth Corner (Ανοικτή Γωνιά Νέων).

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 26 άτομα από τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτών της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες από διαφορετικούς εκπαιδευτικούς χώρους συνεργάστηκαν προκειμένου να σχεδιάσουν κοινές μαθησιακές εμπειρίες μεταξύ σχολείων και άλλων οργανισμών/ ομάδων. Εκτός από τις κοινές μαθησιακές εμπειρίες, το σεμινάριο παρείχε πληροφόρηση για τον τρόπο αναγνώρισης των μαθησιακών αποτελεσμάτων εντός και εκτός σχολείου. Παρουσιάστηκε και εφαρμόστηκε στην πράξη το σύστημα «Ανοικτές Κονκάρδες» (Open Badges) για την αναγνώριση των μαθησιακών αποτελεσμάτων τόσο στην τυπική όσο και στην μη τυπική εκπαίδευση.

badgesΗ πλήρης εφαρμογή για το σύστημα «Ανοικτές Κονκάρδες» (Open Badges) υπάρχει στην ιστοσελίδα www.badgecraft.eu. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί από το Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου έχουν σχεδιάσει μία  «Ανοικτή Κονκάρδα» για τα αθλήματα που θα δοθεί σε όσους μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στο σχολικό πρωτάθλημα. Θα γίνει πιλοτική εφαρμογή στο σχολείο με σκοπό να επεκταθεί η αναγνώριση με τις «Ανοικτές Κονκάρδες» και να δημιουργηθούν νέες «Ανοικτές Κονκάρδες» σε άλλες σχολικές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα SALTO και στην εκδήλωση στο Facebook.

Group picture connected recognition

 

IMG_1345

IMG_1344

connected (1)

IMG_9127

IMG_9066

connected (2)

connected (3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *