Ευρωπαϊκά Προγράμματα – Comenius

Η δράση School Partnerships (Σχολικές Συμπράξεις) απευθύνεται σε σχολεία και έχει δύο τύπους: Multilateral (Πολυμερής) και Bilateral (Διμερής). Στην πραγματικότητα η κάθε μία δράση είναι διαφορετική, γιατί οι Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις είναι συνεργασία μεταξύ σχολείων με βάση ένα κοινό θέμα-δραστηριότητα, ενώ οι Διμερείς Σχολικές Συμπράξεις είναι συνεργασία μεταξύ δύο σχολείων για ανταλλαγή μαθητών/τριών.

Επειδή οι Πολυμερείς Συμπράξεις είναι περισσότερο διαδεδομένες, ακολουθούν συμπληρωμένα έντυπα για αιτήσεις Πολυμερών Συμπράξεων που έχουν εγκριθεί. Μπορεί τα έντυπα αυτά να είναι παλιά, αλλά εξακολουθούν να είναι χρήσιμα εάν κάποιος θέλει να υποβάλλει αίτηση -παρά τις αλλαγές στα έντυπα αιτήσεων από το 2010 (e-form), οι ερωτήσεις είναι παρόμοιες, π.χ. σε ποια μαθήματα θα ενταχθεί το σχέδιο, ποιοί είναι οι στόχοι, πως θα διαδοθούν τα αποτελέσματα και άλλα.

Ένα παράδειγμα
School Microcosm. Η συγκεκριμένη σύμπραξη υλοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου Ρόδου που ήταν και το συντονιστικό σχολείο, με εταιρικά σχολεία από τη Τσεχία και τη Φιλανδία. Το θέμα του ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών για το σχολείο και τη σχολική ζωή γενικότερα (μαθήματα, ωράριο διδασκαλίας, διακοπές, γιορτές, εκδρομές κ.λ.π.). Ο στόχος του προγράμματος ήταν οι ίδιοι οι μαθητές/τριες να περιγράψουν/παρουσιάσουν το σχολείο τους (με βάση κοινές κατηγορίες μεταξύ όλων των σχολείων) και παράλληλα να ρωτήσουν τους συνομήλικους τους από άλλες χώρες για σχολικά θέματα. Επιπλέον, σε εθελοντική βάση, οι μαθητές/τριες παρήγαγαν υλικό σε PowerPoint για όποια θέματα πίστευαν ότι θα είχαν ενδιαφέρον για τους συνομήλικούς τους στις άλλες χώρες.
Ακολουθούν συμπληρωμένα έντυπα αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Ι.Κ.Υ. για τη σύμπραξη School Microcosm.

Com-School-Partnerships-Microcosm-2006-English

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *