Πόσες απουσίες;;;;

Μην μπερδεύεστε με τις 50, τις 114 ή τις 164 απουσίες….Τι ισχύει με απλά λόγια….

Στις 50 αδικαιολόγητες απουσίες όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές και οι μαθήτριες μένουν στην ίδια τάξη.

Εάν ξεφύγετε τον κίνδυνο των 50 αδικιολόγητων απουσιών, δικαιούστε 114 απουσίες με την προϋπόθεση πάντα ότι οι πάνω από τις 50 απουσίες, δηλαδή 64 απουσίες, είναι δικαιολογημένες.

Όσοι μαθητές έχουν γενικό μέσο όρο της προφορικής βαθμολογίας (Γ.Μ.Ο.) τουλάχιστον δεκαπέντε (15) πλήρες και διαγωγή κοσμιότατη , δικαιούνται ως 164 απουσίες, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι απουσίες πάνω από τις 50, δηλαδή 114 απουσίες είναι δικαιολογημένες και οφείλονται σε ασθένεια. Σε αυτή την περίπτωση, κατ’ εξαίρεση, ο Σύλλογος των Διδασκόντων κάθε Σχολείου με ειδική πράξη χαρακτηρίζει ως επαρκή τη φοίτηση μαθητή που σημείωσε από εκατό δέκα πέντε έως εκατόν εξήντα τέσσερις (115-164) απουσίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Γενικός Μέσος Όρος προκύπτει από το άθροισμα των Μ.Ο. των δύο τετραμηνιαίων βαθμών στο Λύκειο, διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμη δεν γνωρίζετε τους βαθμούς σας για το Β΄τετράμηνο και θα πρέπει να έχετε πολύ πάνω από το 15 στο Α΄τετράμηνο για να είστε σίγουροι.

Περισσότερα στην κατηγορία απουσίες

Μπορείτε να κατεβάσετε το δικαιολογητικό κηδεμόνα και να το τυπώσετε στον εκτυπωτή σας πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Κατεβάστε το δικαιολογητικό απουσιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *