Feed
Άρθρα
Σχόλια

Δράσεις 2021-2022

29/10/2021

Επίσκεψη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπάθου και ενημέρωση για θέματα σεισμικής προστασίας στους μαθητές του ΓΕΛ.

10/11/2021

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Προληπτικές Παρεμβάσεις για το Κάπνισμα» στους μαθητές του Α1 από τον φορέα SmokefreeGreece.

20/12/2022

Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Η Κάρπαθος στην Επανάσταση του 1821» από τον Λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κ. Μανώλη Μελά στους/στις μαθητές/ριες του σχολείου.

Δεκέμβριος 2021

Ψηφιακή ξενάγηση από το Μουσείο Φιλελληνισμού για τους/τις μαθητές /τριες της Γ Λυκείου (ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής) στα πλαίσια των επετειακών δράσεων, που διενέργησε το μουσείο για την επανάσταση του 1821.

01/02/2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου για την διαχείριση του άγχους των εξετάσεων», σε μαθητές/ριες της Γ Λυκείου, από το φορέα Μαζί για το παιδί.

Φεβρουάριος, Μάρτιος 2022

Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού “My Career” που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece): Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, συζήτησαν το αποτέλεσμα του τεστ σε μια ομαδική συνεδρία με το τμήμα τους με έναν Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και όσοι επιθυμούσαν έκλεισαν και ατομική συνεδρία μαζί του.

09\02\2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο « Ελα στη θέση μου». Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων» για τους/τις μαθητές/ριες της Α λυκείου

09/02/2022

Πρόγραμμα ενημέρωσης από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/ριες.

03/03/2022

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ σε ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/ριες.

18/03/2022

Συμμετοχή μαθητών/ριων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.

24/03/2022

Τραγουδάμε δίχως φόβο

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Απερίου Καρπάθου ένωσαν τις φωνές τους με γυναίκες και θηλυκότητες από όλη την Ελλάδα και «Τραγούδησαν δίχως φόβο» κατά της έμφυλης βίας, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Ανοιχτής Ορχήστρας Αθηνών να ενώσουν τη φωνή τους με γυναίκες και θηλυκότητες από όλη την Ελλάδα. Την πρωτοβουλία πήρε η καθηγήτρια Ψύλλου Δήμητρα που μαζί με τους εκπαιδευτικούς Αραμπατζή Ανδριανή και Πετράκη Ευτύχιο υλοποίησαν τη δράση εκτός σχολικού ωραρίου.

Το τραγούδι «Τραγουδάμε δίχως φόβο» αποτελεί απόδοση του μεξικάνικου τραγουδιού “canciόn sin miedo” της Vivir Quitana, την απόδοση του οποίου έκανε η Ανοιχτή Ορχήστρα Αθηνών.

Συγχαίρουμε όλες τις συμμετέχουσες και κυρίως τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, οι οποίες παρά το φόρτο εργασίας και την πίεση που τους ασκείτε  λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων, έκριναν απαραίτητη τη συμμετοχή τους σ’ ένα τέτοιο εγχείρημα.

01/04/2022

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με θέμα «Βασική υποστήριξη ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» από τον κ. Μερκούριο Κυπραίο, διασώστη του ΕΚΑΒ σε επιλεγμένους/ες μαθητές/ριες.

06/04/2022

Επίσκεψη από την Διευθύντρια του ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου στο Γυμνάσιο Πηγαδίων και ενημέρωση των μαθητών/ριων για το ΓΕΛ ως επιλογή για μετά το Γυμνάσιο.

ΠΗΓΑΔΙΩΝ

13/04/2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους/στις μαθητές/ριες του Α2 από το ΚΕΘΙ με θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών/ριών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των δύο φύλων», στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία».

GridArt 20220512 012546536

14/04/2022

Μαθητές/ριες του ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου συμμετείχαν εθελοντικά σε ενημερωτική δράση της ΕΥΘΥΤΑ για την οδική ασφάλεια. Μοίρασαν έντυπο υλικό και ατομικά αλκοτέστ στην παραλιακή των Πηγαδίων.

5

Οι μαθήτριες Σταυρούλα Χατζηγεωργίου και Καλλιόπη Πρωτόπαπα περιγράφουν  την εμπειρία τους:

   « Χωριστήκαμε σε 2 ομάδες και η καθεμία πήγε σε ένα διαφορετικό σημείο. Στην αρχή σκεφτόμασταν : «Καλά , πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μη φοράει κάποιος ζώνη ή κράνος;» . Όμως, αποδείχθηκε πως κάναμε λάθος. Δυστυχώς, βρήκαμε πολλούς οδηγούς να παραβαίνουν τα μέτρα ασφαλείας. Είτε μιλούσαν στο τηλέφωνο, είτε πήγαιναν με υπερβολική ταχύτητα, είτε δεν είχαν καθίσματα ή ζώνη στα παιδιά τους, με τη δικαιολογία πως η απόσταση που είχαν να διανύσουν ήταν μικρή. Ορισμένοι χάρηκαν που έλαβαν κάποιες γνώσεις και εκτίμησαν την κίνησή μας . Όμως , ένα ποσοστό αδιαφόρησε ή απλά μας προσπέρασε παρά τα νοήματα που τους κάναμε….

Παρολ’ αυτά , εμείς πήραμε το μάθημα που έπρεπε. Νευριάζαμε με τους ανεύθυνους οδηγούς και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε γιατί το έκαναν αυτό, το οποίο είναι το αποτέλεσμα των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. «Πώς γίνεται να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;»,  «Μα καλά , έχουμε ευαισθητοποιηθεί εμείς που ακόμα είμαστε πεζοί και όχι εκείνοι;»

15/04/2022

Συμμετοχή μαθητών/ριών του ΓΕΛ Απερίου στον διαγωνισμό «Μικροί Μεταφραστές» Αγγλικής Γλώσσας που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.

Μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών του Γενικού Λυκείου Απερίου διακρίθηκαν με έπαινο οι μαθητές:

1η ομάδα: Θεοδόσης Θεοχαρίδης, μαθητής της Β΄ Λυκείου και Γεώργιος Μακρής, μαθητής της Α΄ Λυκείου και

2η ομάδα: Σταματίνα Γεωργίτση, μαθήτρια της Β΄Λυκείου και Άννα Λαγωνικού, μαθήτρια της Β΄Λυκείου.

15/04/2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ΕΥΘΥΤΑ με θέμα «Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια». Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σποτ και διαφάνειες σχετικά με την οδική ασφάλεια. Παράλληλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να εκφράσουν τη γνώμη και τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με το θέμα.Μίλησαν για την οδική ασφάλεια, το κράνος, τα αίτια των τροχαίων, τη ταχύτητα, το αλκοόλ, το κινητό κ.λπ. Στο τέλος οι μαθητές πήραν μέρος στο διαδραστικό πρόγραμμα με τα γυαλιά προσομείωσης μέθης.

31

10/05/2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις ανασκαφές του Αφιάρτη. Η νικήτρια ομάδα του εκπαιδευτικού παιχνιδιού «Λύσε τον γρίφο και τίμησε τους ήρωες του 1821», επισκέφθηκε τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του Αφιάρτη. Οι μαθητές/ριες ξεναγήθηκαν στους χώρους από την κα Κλυς Άννα Μαλγκορζάτα, αρχαιολόγο, η οποία τους ενημέρωσε για την ιστορία της Καρπάθου, την σπουδαιότητά της μέχρι και το 14ο αι. μ.Χ και πώς να αναγνωρίζουν τα όστρακα (θραύσματα αγγείων) από τις πέτρες.

3

Οι μαθητές/ριες αναγνωρίζουν τα όστρακα (θραύσματα αγγείων)

12/05/2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη από το ΚΕΘΕΑ Ρόδου στο τμήμα Α1 και ενημέρωση σχετικά με τις εξαρτήσεις.

.jpg

16/05/2022

Ενημέρωση των μαθητών/ριων της Α τάξης για το 1ο ΕΠΑ.Λ Καρπάθου.

22/05/2022

Δωρεά ποσού ύψους 1200 ευρώ από τους μαθητές/ριες της Γ τάξης στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων