Feed
Άρθρα
Σχόλια

Σχέδια Δράσης

Α Τάξη: Δικτυώνομαι με ασφάλεια!

  • Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying)

Το σχέδιο δράσης με θέμα «Διαδικτυακός εκφοβισμός», εκπονήθηκε από τους μαθητές της Α τάξης κατά τη διάρκεια του Α τετραμήνου και εστιάζει την προσπάθειά του στην εκπαίδευση των νέων προκειμένου η πολυπόθητη «διαδικτυακή ισορροπία» στην καθημερινότητα των νέων να κατακτηθεί. Πιστεύουμε και ευχόμαστε ότι το πλήθος των πληροφοριών που συγκεντρώθηκε θα συμβάλλει στο «σοφό» τρόπο χρήσης από τους νέους ενός μέσου που είναι το πιο συναρπαστικό και καθολικά αναγνωρισμένο στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Δόθηκε έμφαση στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το ζήτημα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, τόσο μέσα όσο και έξω από το χώρο του σχολείου.

Στους μαθητές ανατέθηκαν δραστηριότητες αναζήτησης, συλλογής και οργάνωσης ψηφιακών εκπαιδευτικών πολυμεσικών πόρων και πληροφοριών σχετικές με το θέμα και η παραγωγή πολυμεσικού υλικού σε ψηφιακή μορφή.

Τμήμα Α1 Τμήμα Α2
Εθισμός στο διαδίκτυο Εθισμός στο Διαδίκτυο
Toolkit Cyberbullying Cyberbullying
Ρητορική Μίσους (Hate Speech) Game Over & Hate Speech
Οι φιλοί μου είναι στο facebook! Selfie Maniac & Digital Reputation
Μορφές Cyberbullying Οι φίλοι μου είναι στο facebook!
Selfie Maniac & Digital Reputation Προσωπικά δεδομένα
Διαδικτυακά παιχνίδια

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Αλεξίου Εύα

  • Εσύ σε ποιο κόσμο ζεις; 

Το σχέδιο δράσης με θέμα «Εσύ σε ποιο κόσμο ζεις;», εκπονήθηκε από τους μαθητές της Α τάξης κατά τη διάρκεια του Β τετραμήνου. Με την μέθοδο της ομαδοσυνεργατικής και peer teaching διδασκαλίας (ομότιμης διδασκαλίας) παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην ολομέλεια της τάξης τα ακόλουθα θέματα:

Συζητήθηκαν επίσης τα ακόλουθα άρθρα:

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Αλεξίου Εύα

Δημιουργικές εργασίες

Α Τάξη: American vs British English

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις Δημιουργικές Εργασίες των μαθητών της Α τάξης με θέμα: «American vs British English» στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας.

Pronunciation
Vocabulary

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Χατζηγεωργίου-Γεωργίου Ειρήνη

Β Τάξη: Διαδίκτυο & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις Δημιουργικές Εργασίες των μαθητών της Β τάξης με θέμα: “Διαδίκτυο & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης” στα πλαίσια του μαθήματος “Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία”.

Cyberbullying Fake news Εθισμός στο Διαδίκτυο Κίνδυνοι Διαδικτύου

Συντονιστής εκπαιδευτικός: Παράσχος Κρυωνάς

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – SID2019

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Στην Ελλάδα την ευθύνη για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids.gr επίσημος εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκού Δικτύου INHOPE/Insafe.

Το Γενικό Λύκειο Απερίου υποστηρίζει τη #SID2019:

  1. Συμμετέχοντας στο μαθητικό διαγωνισμό για τη SID 2019 ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
  2. Ως υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019.

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Αλεξίου Εύα

Ημέρα Αθλητισμού

Το Γενικό Λύκειο Απερίου συμμετέχοντας ενεργά στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»,  προγραμμάτισε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Στόχος μας ήταν:

  • Η ουσιαστική ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.
  • Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης με σκοπό την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” 2018-19

Και την φετινή χρονιά το Γενικό Λύκειο Απερίου στηρίζει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος” μέσω του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής», εκπληρώνοντας επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τόσο για τον εθελοντισμό, όσο και για την προσφορά. Το μήνυμα της δράσης είναι «To παιδί σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

 

 

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Μαρία Παπαδημητρίου

Online διαγωνισμός ‘Best in English’

Το Γενικό Λύκειο Απερίου συμμετέχει στον online διαγωνισμό αγγλικής γλώσσας BEST IN ENGLISH από το “Institute for Competencies Development” και το πρακτορείο “Czech-us student agency” με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου και το Invitational Letter for schools.

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Ειρήνη Χατζηγεωργίου- Γεωργίου

Γαλάζια επαγγέλματα

Δράση στα πλαίσια του προγράμματος: Mentor-«Blue Career Centre for Eastern Mediterranean & Black Sea»

Ευχαριστούμε θερμά τον Αναπλ. Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Βεντίκο για την ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για τα «Γαλάζια Επαγγέλματα».

Η δράση που έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΠΕΘ, στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών Λυκείων σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι επιλεγμένοι κλάδοι της Γαλάζιας Οικονομίας και συγκεκριμένα οι θαλάσσιες μεταφορές, η κρουαζιέρα, η υδατοκαλλιέργεια και η υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κανένας μόνος του ενάντια στον καρκίνο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ στο σχολείο μας στις 9 Μαίου 2019 στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορά στην ενημέρωση των μαθητών/τριών για τον «Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα». Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ στην πολυετή του δράση, στέκεται πάντα στο πλάι όλων των ασθενών με καρκίνο καθώς και των οικείων τους, προσπαθώντας να προσφέρει πλήρη στήριξη και ενίσχυση.

Ευχαριστούμε θερμά για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους, τους:

  • Καραϊτιανός Ιωάννης, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντ/στής Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας
  • Λιοντοπούλου Όλγα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ
  • Νοχού Μυρσίνη: Ψυχολόγος ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ

Για μια ΖΩΗ με νόημα!

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου πραγματοποίησε παρεμβάσεις-βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Απερίου, με σκοπό την εκπαίδευση σε προσωπικές δεξιότητες στοχεύοντας στην πρόληψη δυσλειτουργικών συμπεριφορών και την υιοθέτηση θετικής στάσης ζωής.

Τις παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι κα Ιωάννα Μαρίνου, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και ο κ. Σπύρος Στογιάννης,  κοινωνικός λειτουργός. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Σχολικές εορτές

17η Νοέμβρη – Επετειακή εκδήλωση εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το Γενικό Λύκειο Απερίου τιμά την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς Λύκου Φανή & Ιωαννίδου Ευσταθία για την οργάνωση της επετειακής εκδήλωσης καθώς και τους Υπ. διδασκαλίας του Ωδείου “Μουσική Πράξη-Παράρτημα Καρπάθου”: Γιάννη Τσακίρογλου (σαξόφωνο), Ευαγγελία Τσιάρα (κλασική κιθάρα) και Γιώργο Νάτση (ηλεκτρική κιθάρα) για το μουσικό αφιέρωμα.

25η Μαρτίου – Ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

 

 

Πάντα υπάρχει λόγος να γιορτάζει κανείς την ελευθερία.

Πάντα θα υπάρχει λόγος να την αναζητά.

Ποτέ δεν υπάρχει λόγος να τη θεωρεί δεδομένη.

 

 

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς κα Καλουδάκη-Νικολετάκη Ξένη και κ. Ζευγίτη Δημήτριο για την οργάνωση της επετειακής εκδήλωσης.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων