Feed
Άρθρα
Σχόλια
  • Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για εισαγωγή στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ 2020.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος : www.hcg.gr η προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τις ημερομηνίες υποβολής τους και τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η προθεσμία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, θα γίνεται από 11/05/2020 ημέρα Δευτέρα έως και 24/05/2020 ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με τις οδηγίες στο Παράρτημα Α΄ της προκήρυξης. Η προθεσμία της ταχυδρομικής αποστολής (με συστημένη αλληλογραφία ) της ως άνω Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ είναι από 11/05/2020 ημέρα Δευτέρα έως και 25/05/2020 ημέρα Δευτέρα.

Δείτε αναλυτικά τις σχετικές εγκυκλίους: Φ251/54305/Α5 12-5-2020Προκήρυξη για εισαγωγή στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ_2020

  • Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ ΑΣΣΥ 2020.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά (internet), μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών θα γίνεται από την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 00:00 έως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00.

Δείτε αναλυτικά τις σχετικές εγκυκλίους: Φ251/54285/Α5 12-5-2020Προκήρυξη για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ ΑΣΣΥ 2020

  • Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων (με το Νέο και με το Παλαιό σύστημα) και των Επαγγελματικών Λυκείων 2020. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

  • Αναπροσαρμογή εξεταστέας ύλης Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.

Διαβάστε την Υπουργική Απόφαση για τα ΓΕΛ εδώ.

  • Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020.

Το υπουργείο Παιδείας με νέες εγκυκλίους ενημερώνει τους φετινούς υποψηφίους για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Λόγω των έκτακτων συνθηκών, φέτος διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα. Η Αίτηση – Δήλωση αποστέλλεται με mail από τους υποψηφίους στο Λύκειο τους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Ακολουθούν σχετικές εγκύκλιοι:

  • Κατάταξη Σχολών, Τμημάτων και Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία.

Φ.253/11812/Α5/2020 (Β’ 345) Υ.Α.

Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 4Α του Ν.4186/2013 (Α’ 193) όπως αυτό προστέθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 100 του ν.4610/2019 (Α’ 70).» και επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  • Δεν έχουν ενταχθεί στα Επιστημονικά Πεδία τα 37 Τμήματα Α.Ε.Ι. των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με το ν.4653/2020 (Α’ 12).
  • Δεν έχει ενταχθεί στα Επιστημονικά Πεδία το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών λόγω άρσης της πρόβλεψης ίδρυσής του με το ν.4623/2019 (Α’ 134).
  • Το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έχει ενταχθεί και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, παράλληλα με το 2ο που ήταν ενταγμένο έως σήμερα.
  • Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ έχει ενταχθεί μόνο στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, λόγω του γνωστικού του αντικειμένου.

Σας γνωρίζουμε ότι η ανωτέρω υπουργική απόφαση θα ισχύσει για τις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους 2019-2020. Επίσης διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω κατανομή θα ισχύσει και για τους απόφοιτους που θα επιλέξουν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το παλαιό σύστημα.

Δείτε το πλήρες ΦΕΚ εδώ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων