ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ 28/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΓΕΛ Αγίου Μύρωνα με την ταινία «Θάλασσα μνήμη» συμμετέχοντας στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο), που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», απέσπασε βραβείο και ειδική τιμητική διάκριση για διεθνή προβολή.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ολοκαύτωμα, Γενοκτονίες και Μαζικές Θηριωδίες: Θυμόμαστε το παρελθόν για να προφυλάξουμε το μέλλον».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 59 σχολεία από όλη τη χώρα, με βάση τον οποίο απονέμονται πέντε (5) Βραβεία και είκοσι δύο (22) Τιμητικοί Έπαινοι. Τα πέντε σχολεία θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» στην Πολωνία.
Η διεθνής προβολή του έργου «Θάλασσα μνήμη», χάρη στην ειδική τιμητική διάκριση που έλαβε, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στον IHRA (International Holocaust Rememberance Alliance), θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές συνοδεία της επιβλέπουσας καθηγήτριας να συμμετέχουν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Στρασβούργο, εφόσον το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.
Η «Θάλασσα μνήμη» είναι μια εικαστική προσέγγιση στο θέμα, που συσχετίζει γεγονότα από τον Πελοποννησιακό πόλεμο, τη μυθολογία, τον διωγμό των Ελλήνων Εβραίων από την Κρήτη, αντιστασιακών Κρητών και Ιταλών αιχμαλώτων, τον τορπιλισμό του «Τάναϊς» και το σύγχρονο προσφυγικό ζήτημα. Στη θάλασσα πνίγουν όλους όσους είναι «ανεπιθύμητοι ή επικίνδυνοι». Εκείνη, όμως, θυμάται…
Σκηνοθεσία-μοντάζ: Άγγελος Πιπεράκης
Σενάριο-Αφήγηση: Κωνσταντίνος Γιαννακάκης
Ηθοποιός: Νίκος Διαμαντάκης
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελένη Μπενέκου
Την ταινία μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο

ΒΡΑΒΕΥΣΗFVTO BRABEYSH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *