Συμμετοχή του σχολείου στην εκπαιδευτική δράση Hour of Code 2014

logo

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στον παγκόσμιο θεσμό hour-of-code-logo Hour of Code 2014  –  Computer Science Education Week December 8-14, 2014.

Οι δράσεις μας για το 2014:

  1. Την Πέμπτη 18-12-2014 διοργανώσαμε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο οποίο συμμετείχαν όλα τα τμήματα όλων τάξεων του σχολείου. Κάθε τμήμα διαγωνίσθηκε ως ομάδα με αντιπάλους τα υπόλοιπα τμήματα. 

tres-logo

Ως θέματα που έπρεπε να επιλυθούν ήταν κώδικας σε χαρτί και κώδικας στον υπολογιστή.

Φωτογραφίες από την αρχή του  διαγωνισμού, την οργάνωσή του, την διεξαγωγή του στο εργαστήριο υπολογιστών και στην τάξη,  καθώς και από τους πανηγυρισμούς της νικήτριας ομάδας που ήταν οι μαθητές-τριες  του τμήματος  Β1 με δεύτερους με μικρή διαφορά  τους μαθητές-τριες του Γ2!

1 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2

Ευχάριστη νότα ήταν ο ενθουσιασμός των μαθητών-τριών  των τμημάτων Α’ λυκείου που με ζήλο προσπάθησαν να λύσουν όλα τα κομμάτια του κώδικα που τους ανατέθηκαν ακόμα και μετά την λήξη του διαγωνισμού!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί :

Για τον σχεδιασμό του κρυμμένου θησαυρού είναι οι : Ευαγγελία Κουνάβη  ΠΕ19 και Δημήτριος Νικολός  ΠΕ19

Για την διοργάνωσή του : Μαρία-Ροζίτα Τσελεπή (Διευθύντρια), Σπυρίδων Παρτσαδάκης (Υποδιευθυντής), Ευαγγελία Κουνάβη  ΠΕ19 και Δημήτριος Νικολός ΠΕ19.

2.  Στον όμιλο Java ασχοληθήκαμε με την συναρμολόγηση του ρομπότ μας και βελτιώσαμε την εφαρμογή “κουδούνι διαλείμματος”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μας ειδοποιεί για την αρχή και το τέλος του διαλείμματος ενώ κατά τη διάρκειά του παίζει μουσικά κομμάτια της επιλογής μας.

 ρ1 ρ2 ρ3 ρ4

ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ

1. Το link της παγκόσμιας διοργάνωσης Hour of Code : http://hourofcode.com/gr

2. Οι όροι του διαγωνισμού του κρυμμένου θησαυρού και τα θέματα-λύσεις που δόθηκαν για κάθε τμήμα.

Το link της e-class με τα θέματα και τους όρους του κρυμμένου θησαυρού: http://eclass.sch.gr/modules/document/document.php? course=EL293113

 

Σχετικά με Εύη Κουνάβη

Γενικό Πειραμτικο Λύκειο Πατρών


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 2014-2015, Hour of Code 2014, Κοινωνικό Σχολείο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.